Loading

Blog

blog image

Nieuwste fitnesstrends van dit moment

12 November, 2015 - 18:18

De fitness business is booming en de ene na de andere variant op de oude bekende sporten schieten uit de lucht. Wat zijn nu de trends van het moment, wat is ‘in’ en wat is effectief? We zetten de top 3 op een rijtje voor je!

Krachttraining

Deze tak van sport is allang niet meer voor mannen alleen weggelegd. Fit is het nieuwe dun, sterk is het nieuwe sexy! Of je, je nu overgeeft aan een challenge voor pushups, squats of lunges, gaat powerliften met barbells in de zaal of bij Bodypump, of lekker tekeer gaat op de oldskool apparatuur in de fitnesszaal: spierballen mogen er zijn dit seizoen! Een van de nieuwste trends is kinesis, een apparaat dat driedimensionaal traint, dus naar voor en achter, links en rechts, boven en onder. De sleutel tot een goede krachttraining is een evenwichtige combinatie tussen de juiste oefeningen, goede voeding en voldoende rust. Zorg goed voor jezelf als je gaat krachttrainen, een blessure kan in een klein hoekje zitten!

Vluggertjes

We hebben het allemaal maar druk tegenwoordig. Werk, kinderen, huishouden, vriend(inn)en, studie of familie: ze slurpen tijd! Toch mag je jezelf niet uit het oog verliezen, en daarom draait het dit seizoen helemaal om de snelle trainingen. Een welbekende is de HIIT (High Intensity Interval Training). Deze korte killertjes duren zo’n 15 tot 20 minuten en wisselen een paar minuten keihard werken (zoals sprinten of jumping jacks) af met een paar minuten rustige hersteltraining (zoals wandelen of lichte krachttraining). Ook de populaire circuittraining duurt gemiddeld maar 45 minuten.

Ga naar buiten!

Het is misschien wel koud buiten, maar door te sporten krijg je het vanzelf lekker warm. De warmte die je produceert is pure energie! Dit heet thermogenese (het maken van warmte). Hierdoor verbrand je meer calorieën. Daarnaast zijn de frisse lucht en de extra zonnestraaltjes ook nog goed voor je. Of je nu een lange wandeling maakt, een stukje fietst, wielrent, hardloopt, of los gaat op een obstacle run (ook helemaal hot op het moment!)… Buiten sporten is lekker, gezond en trendy. Let op: zorg wel goed voor je lichaam. Drink voldoende, verzorg je huid en zorg dat je het niet té koud hebt. Het moet natuurlijk wel leuk blijven! Met een beetje geluk staan de dit jaar op de schaatsen, ook erg gezond!

 

Vergeet naast lekker te sporten niet voldoende te drinken, gebalanceerd en gevarieerd te eten en ook eens af en toe een dagje rust te pakken. Voor je het weet is het weer zomer en kun je je zuurverdiende beach body showen!

 

Lees ook

6 fitness mythes die elke personal trainer en fitness fanaat moet kennen >>

8 algemene fitness tips die iedere sporter zou moeten weten >>

Waarom spiegels in de sportschool jou helpen om blessures te voorkomen >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten