Loading

Blog

blog image

interview met personal trainer Kjell Brandenburg

12 July, 2017 - 06:53

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Kjell Brandenburg, werkzaam in Schijndel en Veghel . Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

In 2016 ben ik begonnen met mijn bedrijf ‘Top Trainen’. Daarvoor gaf ik altijd honk- en softbal trainingen.

 

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Door als personal trainer aan het werk te gaan kan ik van mijn hobby mijn beroep maken. Voor mij is het een lang gekoesterde droom om fulltime met sport bezig te zijn.

Zelf heb ik altijd genoten van het trainen van teams. Vooral in kleine groepen specialistische trainingen geven, daar genoot ik het meest van.

Nu kan ik mijn kennis niet alleen op een specifieke sport toepassen, maar bij iedereen. Als personal trainer ben je altijd met mensen bezig. Door mensen te trainen, zie je ze vooruit gaan.

Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak? 

Het is een mooi en boeiend vak. Iedereen is anders en de doelstellingen zijn ook steeds anders. Door middel van persoonlijke begeleiding kun je steeds inspelen op de behoefte van de klant. Je ziet de sporters gaandeweg verbeteren en groeien. Mensen die bijvoorbeeld geen positieve ervaring met sport hebben kun je weer opnieuw leren genieten van bewegen. Dat vind ik geweldig.

 

Waar ben je in gespecialiseerd?

Mijn specialisaties zijn:

  • Buiten sporten
  • Thuis begeleiding/sporten
  • Werpsporten
  • Honk- en Softbal
  • Core stability
  • Functional trainingen

 

Wat is je doelgroep?

Een echte doelgroep heb ik nog niet. Iedereen is anders en heeft een andere behoefte en uitdaging. Dat is voor mij ook meteen de uitdaging.

Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik geef trainingen bij de mensen thuis of in de buitenlucht. De wensen van de klant staan daarbij altijd voorop. Wat de klant ook wil bereiken tijdens de trainingen, de klik tussen hen en mij is belangrijk en noodzakelijk om gezamenlijk het gestelde doel te bereiken. Verder vind ik nazorg van groot belang. Eén of twee dagen na een training neem ik contact op met de klant om te kijken hoe het lichaam gereageerd heeft op de training.

Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Een sessie begint altijd met een intakegesprek om samen haalbare doelen op te stelling voor de komende periode. We maken niet alleen afspraken over de doelen maar ook over hoe we deze doelen willen gaan bereiken.  Na de intake beginnen we met een nulmeting . Daarbij kijken we waar je staat bij de start van je trainingen. Na de nulmeting beginnen we met sporten om de  doelstellingen te behalen. Wat de doelstelling ook is, ik werk ook altijd aan de core stability. ( rompstabiliteit) In mijn ogen is dit het hart van ons lichaam en zeer belangrijk voor alle andere trainingen.

 In de trainingen komen vaak oefeningen voor t.b.v. balans, core stability, kracht en conditie. Tijdens de training laat ik de klant gefocust aan het werk gaan. Tijdens de rustmomenten praat ik meestal met de klant en tijdens de oefeningen geef ik positieve feedback.

 

Op welke behaalde resultaat ben je trots?

In 2013 ben ik als trainer verantwoordelijk geweest voor het 1e kampioenschap van het 1e dames softbalteam in jaren. De meeste dames waren nog nooit kampioen geweest.

Zelf ben ik als sporter vaak kampioen geweest met honkballen. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik met de leraren mee gedaan met de trio triatlon. Hier liep ik altijd de 10 km, de snelste liep ik in 45 minuten.

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

In de toekomst wil ik me gaan focussen op klanten met diabetes type II.
Mijn uiterste doel is om honkballers en softballen op het hoogste niveau in Nederland  te mogen begeleiden.

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Ik probeer zowel op mijn voeding als op mijn houding te letten. De trainingen die ik ontwerp probeer ik vaak eerst zelf uit. Daarbuiten wandel ik graag met mijn familie in de bossen en in de vakanties in de bergen.

Buiten het fysieke om, probeer ik mijn kennis up to date te houden door regelmatig bij te scholen doormiddel cursussen en opleidingen.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten