Loading

Blog

blog image

Trainen met een personal trainer

31 March, 2014 - 08:29

In een eerder artikel heb je kunnen lezen wat een personal trainer kost. Maar hoe is dat nu, trainen met een personal trainer? Vraag jezelf eerst af waarom je met een personal trainer wilt trainen. Omdat je graag professionele begeleiding wilt?
Omdat de laatste kilo’s er niet af willen? Je graag meer conditie wilt opbouwen of omdat je extra motivatie nodig hebt? Iedereen ervaart het trainen met een personal trainer anders.
Belangrijk is dat er wederzijds vertrouwen is en dat je je aan het doel houdt dat jullie samen hebben opgesteld.

Streef je doel na

Voordat je begint te trainen met een fitnesscoach is het belangrijk om vast te stellen welk doel of doelen je wilt bereiken. Op die manier kan de personal trainer je beter begeleiden en een plan van aanpak opstellen. Dit wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Wanneer jij in (kleine) stapjes steeds dichter bij je doel komt is dat niet alleen voor jou een geweldige overwinning, ook de personal trainer wordt hier gelukkig van. Door samen te trainen met een persoonlijke trainer voel je je weer verantwoordelijk voor je lichaam en is het vaak makkelijker om de knop om te zetten. 

Blijf volhouden!

De meeste mensen het fitnessen niet volhouden is vaak een gebrek aan discipline en motivatie. Na een paar weken zie je nog geen resultaat en de verleiding om weer op de bank te gaan hangen met een zak chips is erg groot. Naast dat een personal trainer ervoor zorgt dat je geen blessures oploopt, gefaseerd traint is hij of zij er ook om jou te motiveren.

Voordelen van trainen met een personal trainer

Verder kijkt een personal trainer ook naar gezondheidsklachten, medicijngebruik, je sportverleden, je woon- en leefsituatie en je voedingspatroon. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke factoren wanneer je besluit te gaan trainen met een personal trainer. Een intake gesprek is heel normaal en geeft je een goed beeld van de trainer. 

Met een personal trainer bereik je sneller resultaat, krijg je niet alleen fysieke ondersteuning maar ook mentale, zorgt ervoor dat de fitness uitdagend blijft, is deskundig en heeft verstand van zaken.

Trainen met een personal trainer is absoluut geen teken van zwakte. Laat aan iedereen zien dat jij serieus bent en graag je leven een positieve wending wilt geven!

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten