Loading

Blog

blog image

Afvallen, wat is nou het geheim?

21 April, 2014 - 15:03

Het meest besproken onderwerp in de wereld van de sport is toch altijd afvallen. Telkens komen er weer andere afvalpillen, diëten en sportapparaten op de markt. Deze zijn allemaal om de kilo’s er af te laten vliegen. Achteraf zeggen de gebruikers van deze hulpmiddelen altijd: “Dit werkt niet!”. Toch blijven wij het als consumenten aankopen en de middelen zijn meestal niet goedkoop. Stiekem hopen we op een makkelijke en vooral niet vermoeiende oplossing. Dit is tot nu toe een onmogelijke doelstelling.

HET geheim van afvallen is er NIET. Mijn advies: begin met het niet langer vertrouwen op een weegschaal. Een weegschaal is een onbetrouwbare koers om op te varen. Ook als je elke dag op het zelfde tijdstip meet.  Er zijn teveel factoren die hier een negatieve invloed op kunnen uitoefenen.

Een betrouwbare koers is het meten van je vetpercentage. Met een huidplooimeter kan je meten uit hoeveel vet je lichaam ongeveer bestaat. Wanneer je dit als leidraad neemt zal je zien dat wanneer het vetpercentage daalt het resultaat in de spiegel aangenaam verassend zal zijn! De doelstelling verandert dan eigenlijk van afvallen naar strakker worden!!

Vragen? Of wil je meer tips over strakker worden of andere doelstellingen? Reageer hieronder of bericht mij via facebook, twitter of de e-mail!

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten