Loading

Blog

blog image

Waarom “Eigen lichaamsgewicht ” oefeningen?

21 April, 2014 - 15:02

“Own Bodyweight” werkt met eigen lichaamsgewicht oefeningen. Dit roept bij veel mensen de vraag op, Waarom? In de fitness zijn alle apparaten voor elke spiergroep en je kan er ook rennen als je wilt. “Own Bodyweight” laat zien dat dit ook zonder deze apparaten kan en dat dit leuker en functioneler is.

Wanneer er oefeningen worden uitgevoerd met het eigenlichaamsgewicht wordt er meer getraind dan alleen een specifieke spier of spiergroep. Met de desbetreffende oefeningen worden er veel meer prikkels opgeroepen in het lichaam. Bijvoorbeeld opdrukken in vergelijking met het bankdrukken. Hieronder in de illustraties is met rood aan gegeven waar het lichaam rust op de grond/bankje. Waar het lichaam contact maakt (de rode strepen) is het “inactief”, dit maakt opdrukken een efficiëntere oefening voor het gehele lichaam dan bankdrukken.

copyright ownbodyweigth

Doordat je het lichaam in zijn totaliteit meer uitdaagt zal er een hoger lichaamsbesef ontstaan. Daardoor zal de samenwerking tussen spieren en spiergroepen steeds weer verbeteren en zal de trainingseffectiviteit hoog blijven.

Het leuke is dat je deze oefeningen overal kan uitvoeren. Je bent als gebruiker dus niet afhankelijk van een sportschool. Er zijn tal oefeningen voor alle soorten spiergroepen. Heb jij een specifieke vraag omtrent “Own Bodyweight” oefeningen? Schroom niet en reageer!

 

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten