Loading

Blog

blog image

Personal trainer in loondienst

10 March, 2020 - 14:34

Heb jij plannen om als personal trainer te gaan werken, dan heb je de belangrijke beslissing te maken of je in loondienst wilt werken of als ZZP'er. Deze keuze bepaalt je manier van werken, waar je kunt werken en hoeveel je gaat verdienen.

ZZP of loondienst: wat zijn de voor- en nadelen?

De keuze of je in loondienst gaat werken of als ZZP’er, is de belangrijkste keuze die je moet maken als je begint als personal trainer. Het is handig om eerst op een rijtje te hebben wat de gevolgen zijn van een keuze voor de een of de ander.

Wie aan het werk gaat als ZZP’er, heeft veel vrijheid. Je kunt je eigen uren indelen, je kunt zelf bepalen waar je gaat werken (buiten, in een sportschool, zelf een zaaltje huren). En je stelt je eigen inkomen vast.

Daarentegen zul je wel je klanten zelf moeten werven en je administratie doen. Je inkomen kan soms onzeker zijn en als je niet kunt werken omdat je ziek bent, heb je ook geen inkomen.

Ga je in loondienst bij een sportschool, dan liggen de zaken heel anders. Logischerwijs heb je minder vrijheid: je moet werken in de sportschool. Maar er zijn ook heel wat voordelen aan in loondienst gaan.

De voordelen van werken in loondienst

De vrijheid die je hebt als ZZP’er heb je niet als je in dienst bent bij een sportschool. Maar vrijheid kan ook onzekerheid zijn. En het voordeel van een vaste baan bij een sportschool is juist dat je meer zekerheid hebt. Je krijgt elke maand netjes je salaris op je rekening gestort.

Ook hoef je niet zelf je klanten te werven. Je hebt de vaste klanten die naar de sportschool komen, waarmee je werkt. Er komt bij dit werk verder geen administratieve rompslomp kijken.

Een ZZP’er moet de belastingen betalen, zorgen voor verzekeringen en de boekhouding doen. Het kan veel rust geven te weten, dat je je hier niet in hoeft te verdiepen. Verder heb je een contract getekend, waar je rechten aan kunt ontlenen.

Bij de sportschool heb je tevens ook de beschikking over een grote verscheidenheid aan materiaal. Dat kun je vrij gebruiken. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over de aanschaf hiervan, wat een ZZP’er wel moet doen.

Nadelen van een baan bij een sportschool

Als je aan de slag gaat bij een sportschool, zitten daar vaak wel voorwaarden aan vast. Je mag niet zomaar je eigen gang gaan, je zult je trainingen moeten geven zoals dat op de sportschool gedaan wordt. Je kunt natuurlijk ook alleen werken op de afgesproken tijden.

Het inkomen dat je als personal trainer in loondienst kunt verdienen, kan lager zijn dan wat je als ZZP’er kunt verdienen. Toch is dit natuurlijk afhankelijk van hoe succesvol je zou zijn als zelfstandige. Er zijn ZZP’ers die nauwelijks kunnen rondkomen van hun werk.

In loondienst kun je gemiddeld tussen de €1000 tot €2000 per maand verdienen. Je inkomen in loondienst is ook weer afhankelijk van je kennis en ervaring. Een personal trainer die al 10 jaar werkervaring heeft, kan tot €3000 verdienen.

De gulden middenweg zoeken

Als het je aanspreekt om ZZP’er te worden, maar je ziet ook wel dat dat niet zo’n gemakkelijke weg is, kun je er ook voor kiezen om de middenweg te nemen. Je kunt part-time in dienst gaan bij een sportschool en de overige uren werken als zelfstandige.

Ook kun je eerst een paar jaar ervaring opdoen bij een sportschool in loondienst en daarna de overstap maken naar een baan als zelfstandige. Je hebt dan ook werkervaring die je op je CV kunt zetten en je kunt dan als ZZP’er een hoger uurloon vragen.

Wil je wel aan de slag als ZZP’er, zorg dan dat je klanten je snel en makkelijk kunnen vinden. Gebruik de mogelijkheden van personal-trainer.nl, schrijf je in en wees direct zichtbaar voor onze bezoekers door heel Nederland die op zoek zijn naar een personal trainer. Sluit een van onze abonnementen af en vergroot je kans op succes.

Klik op de link om onze pakketten te bekijken.

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten