Loading

Blog

blog image

Uurtarief personal trainer

11 February, 2020 - 07:37

Wie wil gaan werken als personal trainer, moet zelf bepalen wat hij als uurtarief wil rekenen. Een goed uurtarief is heel belangrijk: het is je eigen inkomen, maar je klanten moeten het wel willen betalen. Hoe stel je je uurtarief vast? Lees hier waar je allemaal aan moet denken.

Zorgen voor je eigen inkomen

Als personal trainer werk je als ZZP’er, dus als zelfstandige. Dat geldt natuurlijk niet als je in dienst bent bij een sportschool, dan krijg je gewoon elke maand een vast loon uitbetaald.

Een ZZP’er moet zelf bepalen wat voor prijzen hij vraagt voor de diensten die hij levert. Hoe je die prijs bepaalt, dat is natuurlijk de grote vraag. Je zult er wel goed over moeten nadenken, want je uurtarief bepaalt voor een groot deel hoe je bedrijf zal gaan lopen.

De volgende factoren zijn belangrijk voor je uurtarief:

De vaste kosten

Je maakt kosten met je bedrijf en die moet je betalen van het inkomen, dat je genereert door je diensten te leveren aan klanten. Bij vaste kosten moet je denken aan:

  • Materiaal dat je moet aanschaffen (zoals dumbbells, pionnen, andere sportaccessoires, kleding).

  • Kosten om je administratie te kunnen doen: bijvoorbeeld een laptop, meubels, internetabonnement, advertentiekosten.

  • Cursussen en trainingen die je zelf volgt om up to date te blijven of je kennis uit te breiden.

  • Kosten voor een boekhouder, als je zelf de boekhouding niet kunt of wilt doen.

Daarnaast moet je er natuurlijk je eigen loon van betalen. Hoe hoog dat moet zijn, zul je zelf moeten bepalen. Hoe meer je jezelf wilt uitbetalen, hoe hoger je prijzen voor je klanten zullen moeten liggen.

Al deze uitgaven die je voor je bedrijf en jezelf moet doen, zul je moeten doorberekenen in de prijzen die je rekent voor je diensten.

Je bent het waard

Hoe leuk je je werk ook vindt, het is wel de bedoeling dat er iets tegenover staat. Je hebt je best gedaan om een goede personal trainer te worden. Daarom moet je je zeker afvragen wat jij waard bent.

Houd in gedachten wat je ervaring is, wat je aan opleiding en training in huis hebt en of je specialisaties hebt. Bij het vaststellen van je prijzen, zou je niet overmoedig moeten zijn, maar ook niet te bescheiden.

Je kunt altijd even een kijkje nemen bij de concurrenten. Wat vragen anderen?

Je prijs zegt ook iets over jou

Iemand die op zoek gaat naar een personal trainer, zal kritisch kijken naar wat je te bieden hebt. Het is belangrijk te beseffen dat je prijs ook iets zegt over jou.

Een lage prijs is mooi meegenomen, maar een mogelijke klant kan ook denken, dat je dan niet veel te bieden hebt. Als je jezelf niet serieus neemt, zal een klant dat ook niet doen.

Een hogere uurprijs vragen is misschien eng. Maar bedenk dat iemand die echt serieus op zoek is naar een personal trainer, ook bereid is wat meer te betalen. Je kunt dit vooral gaan doen, als je beschikt over een bijzondere specialisatie of al wat meer successen op je naam hebt staan.

Je uurtarief vaststellen

Kijk je rond naar uurtarieven van personal trainers, dan liggen deze nogal uit elkaar. Prijzen gaan van 30 tot €100 per uur. Er is geen kant en klaar antwoord te geven, op wat jouw uurtarief zou moeten zijn. Dat is iets wat elke personal trainer voor zichzelf moet bepalen.

Uurtarieven zijn ook afhankelijk van hoeveel concurrentie er is in de plaats waar jij je trainingen geeft. Kijk ook of je je tarieven aantrekkelijker kunt maken door pakketten aan te bieden, van bijvoorbeeld 10 lessen tegelijk. Of dat je trainingen van een half uur kunt aanbieden.

Als ZZP’er moet je creatief zijn en om kunnen gaan met onzekerheid en uitdagingen. Wij maken het je zo gemakkelijk mogelijk: via personal-trainer.nl kun je een profiel aanmaken, waardoor 7500 toekomstige klanten je snel kunnen vinden.

Je kunt kiezen voor verschillende abonnementen. Grijp deze kans om je bedrijf meer naamsbekendheid te geven.

Klik op de link om onze pakketten te bekijken.

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten