Loading

Blog

blog image

6 maanden trainen met een personal trainer: het resultaat

06 February, 2020 - 08:30

Weet jij wat je kunt bereiken als je 6 maanden traint met een personal trainer? Je hoort veel over de voordelen van privétraining. Maar wat zou het praktisch voor jou kunnen betekenen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

De personal trainer: persoonlijke aanpak bij afvallen of sporten

De meeste mensen hebben, voor ze met een personal trainer aan de slag gaan, vaak zelf al van alles geprobeerd om hun doel te bereiken. Het kan dan gaan om afvallen, een betere conditie krijgen of kiezen voor een gezonde leefstijl.

Zo ging Marjolein op de weegschaal staan en zag daar een gewicht van boven de 100 kilo. Ze besefte dat het tijd was voor een verandering en dat ze dat alleen kon bereiken met een steuntje in de rug: een personal trainer inschakelen.

Persoonlijke aanpak

Een personal trainer neemt eerst de tijd om goed met je situatie bekend te raken. De trainer kan jou pas goed helpen, als hij of zij duidelijk heeft wat je wilt bereiken. Dus denk eerst na wat je belangrijkste doel is, zodat op basis daarvan het behandelplan kan worden opgesteld.

Dit plan omvat meestal voeding, beweging en leefstijl. Marjolein wilde graag gezonder eten en meer bewegen. Daarom kreeg ze een voedingsschema en ging ze met de trainer twee keer per week sporten.

“Je leert heel veel over gezonde voeding en krijgt veel houvast door de voedingsschema’s die je opgestuurd krijgt.” legt Marjolein uit. “Natuurlijk kun je veel op internet vinden, maar ondanks al die informatie (waarvan je ook niet weet wat waar is en wat niet), kon ik me niet aan diëten houden.

De personal trainer was mijn stok achter de deur. En door zijn begeleiding kon ik het volhouden. Als je even een inzinking hebt, is hij er wel om je daar doorheen te helpen! En dat is echt het grote verschil.”

Begeleiding bij het sporten

De aanpak van personal trainers verschilt, maar je krijgt de hulp die je nodig hebt. De trainer maakt een trainingsschema voor je, zodat je met regelmaat gaat sporten. Ook al houd je niet van sporten, met een personal trainer zul je merken dat je er plezier in krijgt.

“Ik ben echt niet sportief,” zegt Marjolein. “Maar het hielp veel dat ik zag dat ik elke keer vooruit ging. Van 5 push-ups naar 10 en zelfs naar 20! Ik doe dingen die ik nooit dacht te zullen doen.”

De personal trainer zorgt ervoor dat de training past bij jouw niveau. Je gaat stapsgewijs vooruit.

“Wat ik mooi vind, is dat het zo’n persoonlijke aanpak is. Het is aangepast aan jouw situatie. De trainer houdt rekening met je voorkeuren en mogelijkheden. Dat is iets wat in de sportschool niet kan, wat gewoon niet mogelijk is.

De trainer weet ook wat hij moet doen als je het even niet ziet zitten. Daardoor sport je echt met meer plezier en houd je het vol tot het eind!” legt Marjolein uit.

Ook thuis sta je er niet alleen voor

Maar ook thuis krijg je de begeleiding die je nodig hebt. Met handige boodschappenlijstjes, recepten, informatie over gezonde voeding, tips voor tussendoortjes, kun je elke dag weer gezonde keuzes maken.

“En ik leerde van de trainer dat deze manier van eten geen dieet is. Het is belangrijk altijd zo te eten, en het te zien als leefstijl. Uiteindelijk krijg je door deze begeleiding veel meer inzicht in jezelf, in voeding, in gezond leven. Dat zijn dingen die je voor altijd met je meeneemt.” vindt Marjolein.

Van recepten en boodschappenlijstjes, van slaaptips tot oefeningen die je thuis kunt doen, de personal trainer helpt je grip te krijgen op een gezonder leven. Het is een investering in jezelf, die zich terugbetaalt in een sterk en gezond lichaam.

“Ik ben al 15 kilo afgevallen en 10 cm buikomvang kwijt!” zegt Marjolein trots. “En er gaat zeker nog 10 kilo af. Met hulp van mijn personal trainer gaat me dat zeker lukken, want ik sta er niet alleen voor!”

Voorbeelden en foto´s van resultaten 

Wil je wat voorbeeld foto´s of transformaties zien neem dan een kijkje op de onderstaande pagina van Delda Sport een personal training studio uit Amsterdam. Onder het kopje resultaten geven zij voorbeelden van mensen die binnen 8 weken getransformeerd zijn, maar ook mensen die wat langer trainen bijvoorbeeld een jaar.
Wij hopen dat jij hier je motivatie uithaalt, succes!

Resultaten personal trainer amsterdam >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten