Loading

Blog

blog image

Werken als personal trainer: Hoe pak je dat aan?

28 January, 2020 - 09:56

Zou jij graag willen werken als personal trainer? Houd je van sport, heb je interesse in gezonde voeding en werk je graag met mensen? Dan is werken als personal trainer wat voor jou. Je leest hier wat de belangrijkste stappen zijn om aan de slag te gaan als personal trainer.

Het stappenplan om te werken als personal trainer

Wie aan het werk wil gaan als personal trainer, heeft goede toekomstperspectieven. Het vak is populair en veel mensen zien het tegenwoordig als normaal om een tijdlang begeleiding te krijgen van een personal trainer.

Wil jij in deze branche aan de slag gaan, dan kun je de volgende vijf stappen zetten om je doel te bereiken:

Stap 1. Haal je diploma’s

Hoewel het beroep personal trainer niet beschermd is (je hebt er officieel geen opleiding voor nodig) is het wel verstandig om ervoor te zorgen dat je de juiste papieren hebt. Je maakt daarmee veel meer kans om succesvol te worden in je vak.

Je klanten zullen je alleen serieus overwegen als je een goede opleiding hebt gevolgd. Daarbij is het in principe niet verantwoord dat je je klanten advies geeft over sporten, gezondheid of voeding, als je niet echt weet waar je het over hebt. Zorg dus dat je een goede opleiding volgt.

Stap 2. Ga je in dienst of word je ZZP’er?

Ben je klaar met je opleiding, dan is het tijd om na te denken over deze vraag: ga je in dienst bij een sportschool, waarbij je verzekerd bent van een vast inkomen? Of begin je je eigen bedrijf als personal trainer? Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen.

Ben je ZZP’er, dan kun je heel veel zelf bepalen: hoe je je trainingen geeft, wat je precies aanbiedt en waar je traint. Maar je moet wel zelf je klanten zien te vinden, je administratie doen, materiaal aanschaffen enzovoorts.

Je kunt ervoor kiezen te beginnen in loondienst om ervaring op te doen en daarna ZZP’er te worden (of een combinatie daarvan).

3. Sta open voor feedback

Als beginnende trainer is het belangrijk om ervaring op te doen en erachter te komen wat je sterke en zwakke kanten zijn. Je komt hier het beste achter door eerlijk aan je klanten te vragen wat ze van je trainingen vonden. Vraag om feedback, je kunt hier veel van leren.

Zorg dat je reflecteert op je eigen handelen. Maak een plan van aanpak om je zwakke punten te verbeteren. Loop in het begin ook niet te hard van stapel en begin met een paar klanten tegelijk, zodat je daarmee ervaring in het coachen kunt opdoen.

4. Zorg voor een professionele uitstraling

Je klanten zullen je beoordelen op hoe je eruit ziet en hoe je overkomt. Wees dus altijd professioneel, en behandel je klanten met respect. Zorg ook dat je er netjes en gezond uitziet.

Je werkt met mensen om ze te helpen gezond en fit te worden. Het is dus wel zaak dat je zelf handelt naar wat je uitdraagt.

5. Bouw een netwerk op

Samenwerken met anderen is een goede manier om de kans te vergroten dat je succesvol wordt in je werk. Via andere personal trainers, sportscholen en bijvoorbeeld diëtisten, kun je misschien klanten werven.

Door een netwerk te gebruiken, kun je klanten doorverwijzen die je niet kunt helpen en diegene zal dan later een klant weer naar jou kunnen doorverwijzen. Samen sta je sterk. Ook kun je tips uitwisselen over financiën, boekhouden of andere onderwerpen die met je werk te maken hebben.

Zeker als ZZP’er zul je voor heel wat uitdagingen komen te staan. Via personal-trainer.nl wordt het werk je gemakkelijker gemaakt. Met je vermelding op personal-trainer.nl kunnen toekomstige klanten je sneller vinden.

Ook kun je ze interessante extra’s bieden, zoals het inzien van hun voortgang en een online eetdagboek bijhouden. Via onze website kunnen 7500 nieuwe klanten jou gemakkelijker vinden!

Sluit nu een abonnement af, voor een half jaar, een heel jaar of 2 jaar. Grijp je kans en zorg voor meer naamsbekendheid via personal-trainer.nl.

Klik op onderstaande link om onze pakketten te bekijken.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten