Loading

Blog

blog image

De fitness gadgets van 2014

18 April, 2014 - 17:31

 

Dit jaar staat in het teken van een gezond eetpatroon, lekker bewegen en dit vooral als levensstijl zien in plaats van een dieet. Je kan het zo gek niet bedenken of een stelletje slimme techneuten bedenken wel een app of gadget om je het net even wat makkelijker te maken in het dagelijkse leven. Ook op het gebied van sport en fitness worden er heel wat gadgets en applicaties ontwikkeld. De leukste en meest interessante hebben we voor je uitgezocht.

Gear fit van Samsung

Nog niet zo heel erg lang geleden is de verkoop van de Samsung Galaxy S5 gestart, maar tijdens de presentatie van het nieuwste vlaggenschip van Samsung werd ook de Gear fit aan de bevolking getoond. Dit is een smartwatch (of een fitnessarmband, het is maar net hoe je het wilt noemen) die je hartslag meet en de hoeveelheid stappen die je op een dag zet. Bovendien werkt het ook als een soort digitale coach en vertelt het je of je te langzaam gaat of te snel je doel bereikt. Terwijl je dan fanatiek aan het (hard)lopen bent laat de Gear fit ook nog je binnenkomende e-mail en berichten zien.

 

Fitness app “Cody”

De app Cody geeft je de mogelijkheid om al je trainingen vast te leggen en dit te delen met vrienden. Je hebt verschillende manieren om je fitness sessies te weergeven, bijvoorbeeld via tijdlijnen, statistieken en hoogtepunten. De app geeft je advies en stuurt je motivatie berichten zodat je vol goede moed blijft bewegen. De app is gratis maar helaas alleen beschikbaar voor iOs.

The 7 minute workout

Geen tijd en altijd maar haasten is een bekend fenomeen in ons dagelijks leven. Daar speelt deze gratis app voor Android handig op in, de zeven minuten workout. Met leuke graphics krijg je verschillende oefeningen te zien. Je kan zelf instellen hoe vaak je een oefening wilt herhalen waardoor het steeds wat zwaarder wordt. Zeker voor degene die willen beginnen met bewegen is dit een hele leuke app.

Flyfit

Het nadeel wat de bijna alle fitness gadgets hebben is dat ze niet te gebruiken zijn om je prestaties tijdens het fietsen en/of zwemmen te meten. Een doorn in het oog van triatlonatleten dachten de bedenkers van Flyfit. Bovendien kan je met de Flyfit ook wedstrijden met je vrienden houden, ook al ben je kilometers bij elkaar vandaan. Inmiddels heeft het Kickstart project het eindbedrag al binnengehaald en is de Flyfit vanaf augustus voor 89 dollar te koop.

Welke fitness app of gadgets gebruik jij of wil je graag gebruiken dit jaar?

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten