Loading

Blog

blog image

Zo vind je vacatures als personal trainer

02 January, 2020 - 16:07

Wil jij aan de slag gaan als personal trainer? De vraag is dan hoe je vacatures voor personal trainers vindt. Je opleiding afronden is een ding, aan het werk gaan als personal trainer is nog een hele grote stap. Er zijn meerdere manieren waarop je je klanten kunt vinden.

Je wilt aan het werk, maar hoe?

Als je klaar bent met je opleiding en aan het werk wilt gaan, zul je een belangrijke beslissing moeten maken. Op wat voor manier wil je gaan werken?

Een groot aantal trainers werkt als freelancer, dus als zelfstandige en hun klanten vinden hun. Maar je kunt natuurlijk ook in loondienst bij een sportschool gaan werken. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Als zelfstandige heb je veel vrijheid: je kunt kiezen waar en wanneer je wilt werken. Daarentegen moet je je klanten zelf vinden en heb je ze niet, dan heb je ook geen werk en inkomen. Klanten vinden is ook een hele uitdaging.

In dienst bij een sportschool geeft enige mate van zekerheid. Je werkt een vast aantal uren, maar dat betekent ook dat je vaste uren hebt en weinig flexibiliteit in waar en hoe je werkt.

Wil je in een sportschool werken waar je in dienst gaat, dan zul je daar vacatures voor kunnen zoeken. Deze vind je online op bekende vacature sites of je kunt langsgaan bij een sportschool in de buurt. Als zelfstandige zul je het echter op een andere manier moeten aanpakken.

Werk vinden als freelance personal trainer

Wil je aan de slag gaan als freelance personal trainer, dan ben je dus een zzp’er. Je zult je als eerste moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak. Bij de KVK kunnen ze je meer informatie geven over wat dit inhoudt.

Daarna zul je moeten bedenken hoe je te werk wilt gaan. Als freelancer vind je niet zo snel vacatures, want je bent je eigen werkgever. Dus het is tijd om te bedenken: Waar wil je werken en hoe wil je je klanten vinden?

Lokatie

Het eerste en misschien wel belangrijkste dat je moet beslissen is waar je je werk wilt gaan doen. Dat kan op drie manieren:

  • Bij mensen thuis

  • Buitenshuis, in een park of op een plein

  • In een sportschool

Het voordeel van bij mensen thuis of buiten trainen, is dat het je geen extra geld kost.

Wil je trainingen geven op de sportschool, dan zul je daar wel voor moeten betalen als je daar niet in dienst bent, gemiddeld tussen de 200 en €500 per maand. Je kunt wel makkelijk gebruik maken van de faciliteiten van de sportschool.

Netwerken

Als zelfstandige zul je zelf aan je klanten moeten komen. Ze zullen niet vanzelf aan je deur komen kloppen. Je moet dus zorgen dat je bekendheid krijgt. Hoe meer energie je daar aan besteedt, hoe groter de resultaten zullen zijn.

Het is dus belangrijk om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Dat kan door social media in te schakelen (Facebook, Instagram), gebruik te maken van netwerk van andere professionals (de huisarts, fysiotherapeuten en/of diëtisten). Zet ook een eigen website op, waarop je informatie geeft over je diensten.

Een andere goede optie om meer bekendheid en daardoor meer klanten te krijgen is via personal-trainer.nl. Je kunt hier een profiel aanmaken en aan mensen laten weten wie je bent en wat je doet. Maak duidelijk wat jou bijzonder maakt en waarom ze voor jou moeten kiezen.

Een deel van het werk als personal trainer bestaat eruit, jezelf te verkopen. Het is vooral belangrijk dat je je onderscheidt van anderen. Breng je sterke punten op een aantrekkelijke manier onder de aandacht.

Hoe beter jouw profiel is, hoe beter mensen je zullen vinden. Dus zorg dat de informatie volledig is, bied een duidelijk pakket van trainingsmogelijkheden aan en laat weten wat je specialisaties zijn.

Maak gebruik van de mogelijkheden van personal-trainer.nl, waardoor je je klanten meer kunt bieden, zoals het bijhouden van een eetdagboek en je voortgang online inzien. Je hebt direct toegang tot 7500 mogelijke nieuwe klanten!

Via personal-trainer kun je een abonnement afsluiten. Deze lopen een half jaar, een heel jaar of 2 jaar. Mis je kans niet en zorg dat je klanten je kunnen vinden.

Klik op deze link om onze pakketten te bekijken.

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten