Loading

Blog

blog image

De 5 beste tips om geld te verdienen als personal trainer

22 August, 2019 - 09:52

Zou jij graag tips krijgen om geld te kunnen verdienen als personal trainer? Er is grote behoefte aan goed opgeleide personal trainers, dus je kunt zeker succes hebben. Pak het slim aan en gebruik deze 5 tips om van je passie je werk te maken.

Een goed inkomen als personal trainer

Als je dol op sport bent en ook graag met mensen werkt, is het beroep van personal trainer je op het lijf geschreven. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar goede personal trainers. De persoonlijke aanpak maakt dat dit mensen erg aanspreekt en dat ze er hun doelen mee bereiken.

Toch is het niet voldoende als je alleen maar de juiste opleiding hebt. Om geld te kunnen verdienen zul je een duidelijk aanbod moeten hebben en goed moeten nadenken wat je voor je diensten wilt vragen. Dit zijn de 5 beste tips om geld te verdienen als personal trainer.

1. Stel prijs vast die bij je diensten past

Het is goed om na te denken over wat jouw diensten moeten gaan kosten. Je werkt niet alleen voor het geld, maar je moet er wel van kunnen rondkomen. De prijs is daarbij ook een teken voor je klanten, dat je iets waardevols te bieden hebt.

Gemiddeld kost een uur personal training tussen de 30 en 100 euro. Dat dit hoger is dan de sportschool is logisch, je helpt iemand op individuele basis. Maar daar krijgt je klant dus ook een hoop voor terug.

Zorg ervoor dat je iets unieks aanbiedt (soorten training, een specialisatie, kennis over bepaalde voeding of allergieën). Dit soort kennis kan een reden zijn om je prijzen hoger te stellen dan die van anderen.

Stel je prijs vast. Besef dat wat jij te bieden hebt, waardevol is. Maar let op dat je jezelf ook niet uit de markt prijst.

2. Zorg dat je zichtbaar bent

Je klanten moeten weten dat je er bent en wat je te bieden hebt. Je zult dus een platform moeten hebben om je boodschap over te brengen. Dit doe je met je eigen website, door middel van advertenties in dagbladen of op websites.

Het is van groot belang dat je duidelijk weergeeft wat je te bieden hebt. Wat is jouw kracht, wat maakt jou de ideale personal trainer en waarom zou iemand voor jou moeten kiezen? Verder zou je op je website je prijzen en pakketten duidelijk moeten neerzetten.

Heb je een bepaalde specialisatie? Licht dit dan goed uit. Je kiest hierdoor wel voor een specifieke doelgroep, maar dat kan je veel opleveren.

Je zichtbaarheid kun je vergroten, door naast je eigen website te hebben, ook vindbaar te zijn op andere websites. Schrijf je bijvoorbeeld in op onze website personal-trainer.nl (zie aan het einde van dit artikel) of schrijf blogs op fitness-gerelateerde sites.

3. Zorg voor een stabiel inkomen

Een van de dingen die het lastig maakt, rond te komen van personal training, is het feit dat het inkomen niet altijd stabiel is. Er zijn periodes dat je minder klanten hebt, zoals in de vakantietijd. En als je zelf ziek bent, genereer je ook geen inkomen.

Je verdient enkel geld op de momenten dat je zelf aanwezig bent: uurtje, factuurtje. Hoe kun je zorgen voor een basis inkomen, waar je op kunt vertrouwen? Dat kan door (online) extra producten aan te bieden.

Via je website kun je allerlei producten aanbieden, die te maken hebben met sport, gezondheid en fitness. Je kunt hierbij denken aan: 

  • Voedingsschema’s (op maat)

  • Sportartikelen (kleding, fitnessmateriaal)

  • Een online training of cursus

Als mensen deze producten online kunnen kopen, genereer je extra inkomen. Als je site eenmaal goed draait, kun je hier maandelijks van profiteren.

4. Specialiseer je

Je bent niet de enige personal trainer in je wijk of stad. Het is dus zaak om op te vallen. Hoe ga jij je onderscheiden? Wat bied jij aan dat een klant niet bij een andere trainer vindt? De manier waarop je dat doet, is door een opleiding of training te doen, die anderen niet hebben gedaan.

Kies een opleiding, cursus of training op het gebied van voeding, training, gezondheid of mentale coaching. Met een specialisatie op het gebied van revalidatie, cellulitis, zelfvertrouwen, soepelheid of artritis spring je eruit.

Door trainingen te volgen, trek je een bepaalde doelgroep aan, laat je zien dat je je blijft ontwikkelen en weten je klanten dat je verstand van zaken hebt. Je wordt als personal trainer dus aantrekkelijker en dat zal zich vertalen naar je inkomen.

5. Leer jezelf verkopen

Je ontkomt er niet aan dat je mensen enthousiast moet maken om een training bij jou te kiezen: je moet jezelf verkopen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar als je het niet doet, zul je geen of maar weinig klanten krijgen.

Verkopen is ook een vak. Dus het kan handig zijn om een korte cursus of training te volgen op het gebied van marketing en verkopen. Ook zijn er boeken te koop waarin je wat handige tips kunt vinden. Het is in ieder geval belangrijk om zelfvertrouwen te hebben.

Je moet zelf goed voor ogen hebben wat jij mensen te bieden hebt en dit overtuigend op hen over te brengen. Een goede tip is om een heldere elevator pitch (een korte zin, waarin je in enkele woorden weergeeft wie je bent en wat je dienst is) te hebben.

Deze is zo kort, omdat je je moet voorstellen dat je in de lift staat en slechts enkele tellen hebt om een ander te vertellen wat je aanbiedt. Door kort en krachtig je boodschap te verwoorden, krijg je deze zelf helder en kun je dit beter overbrengen aan klanten.

Zet de eerste stap naar meer inkomen

Droom je al langer van een baan als personal trainer? Begin dan vandaag nog. Zet de eerste stap en schrijf je in bij personal-trainer.nl. Je kunt een profiel aanmaken, waarop je aangeeft wie je bent en wat je aanbiedt.

Klanten kunnen jou hierdoor gemakkelijk vinden. Er zijn online tools beschikbaar, zoals een eetdagboek bijhouden en het inzien van de voortgang. Door in te schrijven, bereik je 7500 nieuwe klanten en kom je hoger in de zoekresultaten.

Je kunt een abonnement afsluiten per half jaar, jaar of per 2 jaar. Wil je ook meer omzet als personal trainer, klik dan op onderstaande link om onze pakketten te bekijken.

www.personal-trainer.nl/pakketten

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten