Loading

Blog

WAAROM VROUWEN AAN KRACHTTRAINING MOETEN DOEN!

23 February, 2019 - 20:01

WAAROM VROUWEN AAN KRACHTTRAINING MOETEN DOEN!

Waar denk je als vrouw aan bij het woord krachttraining; van die breedgeschouderde lopende mannetjes zgn. (bodybuilders) met tennisballen onder hun armen! Nee hoor helemaal fout!
Welke voordelen zijn er wanneer vrouwen aan krachtraining doen!

 

DOELSTELLING VAN KRACHTTRAINING BIJ VROUWEN


• Strakker en slanker lijf krijgen, is eigenlijk de reden waarom vrouwen aan krachttraining gaan doen, ze willen weer graag die leuke bikni, rokje, of sexy zomerjurkje weer aan, die al een tijdje in de kast ligt, want van de zomer willen ze er toch vaak goed uitzien!

• Al die zgn crash diëten, vaak op shake basis, die meestal na de afval cyclus voor het jojo effect zorgen, werken niet echt, je valt wel af, maar daarna zitten de kilo’s er weer net zo makkelijk weer bij, omdat de meesten weer terugvallen in hun oude voedingspatroon! Vaak wanneer je een aantal kilo’s bent afvallen, blijf je toch nog met hangende vellen zitten, waar je je dan gigantisch aan ergert wanneer je in de spiegel kijkt! Btw, je verliest ook spiermassa door met een crash dieet af te vallen, met als gevolg, dat je je vetverbranding vertraagt! Het is dus van essentieel belang dat je een goede spiertonus moet hebben, want hierdoor zal je vetverbranding versnellen, waardoor je op een goede manier afvalt!

• Door krachttraining zullen ook je botten sterker worden, de botintensiteit zal toenemen. Voor vrouwen betekent dit een geringere kans op botontkalking op of voor hun 50e levensjaar! Bij de juiste training zal het rugklachten bestrijden. Studieonderzoeken, hebben aangetoond dat lage rugklachten zelfs met 75-85%% kunnen worden gereduceerd door middel van krachttraining..

SLANKER, STRAKKER IN JE VEL ZITTEN

Door meer spiermassa te creëren, een hogere spiertonus krijgen, zal je strakker in je vel gaan zitten, en iedereen zal het zien aan je, waardoor je ook meer zelfvertrouwen krijg!
Btw daar spiermassa minder ruimte inneemt dan vet, word je over je gehele lichaam slanker, waardoor ook je vetpercentage aanzienlijk zult verminderen.

Ik heb dames gehad die in 3-4 maanden tijd 12-15 kg gewicht verloren, vermindering van 12-13 cm op hun benen, buik, en billen, de zgn. kipfiletjes die onder hun armen verdwenen! Het gaat er toch tenslotte om, dat je een gezonder en strakker lijf krijgt. Conclusie; door aan krachttraining te gaan doen verstevig je niet alleen je gehele lijf, maar je spieren zijn dan ook in staat om sneller vetreserves te verbranden. Wel is het van essentieel belang dat de spieren moeten herstellen, en rusten na een krachttraining!

Dit kost veel energie, daarom is voldoende slaap van belang, want ’s nachts gaat het lichaam in de vetverbrandingsmodus, met als gevolg dat je vetverbranding nog lang doorgaat, zelfs de volgende morgen! ’s morgens ben je ook vaak lichter! Je rustmetabolisme zal stijgen, waardoor je je overtollige kilo’s gaat verliezen, en je de naald van de weegschaal goed ziet dalen! Ook is het van belang dat je voedingsschema aangepast is aan je fysiek, de juiste hoeveelheid kcal., eiwitten, vetten (macro nutriënten ) in de juiste verhouding, waardoor jij de beste resultaten zult genereren!

Een ander geweldig groot voordeel is, dat je aan kracht toeneemt, je wordt sterker! Je kunt je dagelijkse activiteiten tenminste naar behoren uitvoeren. Je mentale toestand en je zelfvertrouwen zullen versterken en zeer zeker toenemen, wanneer je krachttraining zult implementeren in je levensstijl!.

Dus wil jij meer info over krachttraining bij vrouwen, kijk hieronder voor mijn profiel,  voor een intakegesprek! https://www.personal-trainer.nl/profiel/7801/Rudy+Jansen

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten