Loading

Blog

blog image

De leukste sportactiviteiten voor buiten

18 April, 2014 - 17:22

 

In één keer zomerklaar!

We mogen steeds meer van de zon genieten, wat de perfecte gelegenheid biedt om weer buiten te gaan sporten. Buiten sporten is heerlijk en gezond, je slaat zo twee vliegen in één klap. Je bent lekker actief bezig en je geniet van de natuur. Maar wat zijn dan de leukste sportactiviteiten voor buiten om te doen? Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Nieuwe collectie hardloopkleding

 

Let’s surf, baby

Vooral erg populair op de prachtige witte stranden en azuurblauwe zeeën die onze wereld rijk is, maar ook in Nederland heb je prachtige en goede plekken om te surfen. Het wordt dan ook steeds vaker gedaan en is een hele leuke uitdaging. In ieder geval een heel stuk spannender dan fietsen. Tijdens het surfen train je veel verschillende spiergroepen en werk je aan je coördinatie.

 

Skaten

Ook skaten is een leuke sportactiviteit voor buiten om uit te voeren. Ga samen met een vriend of vriendin en je hebt binnen no time vijf of tien kilometer erop zitten. Met skaten bouw je meer kracht op, werk je aan je coördinatie en aan je uithoudingsvermogen. En uur skaten is een perfecte aanvulling op je wekelijkse sportactiviteiten of een mooie afwisseling voor in de zomer.

Oldskool met de frisbee

Als je een hond hebt is dit ook heel leuk om te doen in een park of op het strand. Maar met vrienden is dit een net zo sportieve en gezellige activiteit. Zeker wanneer je de frisbee meeneemt naar het strand of in het water zorgt dit ervoor dat het wat zwaarder wordt. Hierdoor zullen je spieren meer uitgedaagd worden.

 

Buiten sporten heeft nog meer voordelen

In de natuur sporten heeft nog meer voordelen dan lekker van de natuur genieten. Door het zonlicht wordt de aanmaak van vitamine D gestimuleerd (vergeet je niet goed in te smeren!) en verkleinen de kans op depressie. Stress en mentale vermoeidheid verdwijnt bijna als sneeuw voor de zon door de frisse buienlucht waardoor je humeur, zelfvertrouwen en gezondheid verbetert.  Des te meer reden om ook buiten te gaan sporten, als aanvulling of om lekker af te wisselen. Daag jezelf uit en ga een sportieve, gezonde zomer tegemoet!

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten