Loading

Blog

blog image

Vijf snacks die wel gezond zijn!

15 April, 2014 - 12:19

Af en toe een keer zondigen, dat mag best. Iedereen heeft een keer wat ik-tijd nodig of wilt met vrienden onderuit gezakt zitten met een fles cola en een zak chips. Niets aan de hand als dit een keer gebeurt, want deze week sta je toch weer jezelf af te beulen in de sportschool, toch? Maar het is toch beter om verantwoord te snacken.

Ondanks dat dit gezonde snacks zijn, wordt het weer ongezond wanneer we veel te veel verantwoorde snacks naar binnen proppen. Dus met mate!

 

Gezonde snack nummer 1: chocola van 70% cacao of meer

 

Wat zullen er een hoop vrouwen blij zijn dat we chocola op nummer één hebben gezet. Zo slecht is chocola namelijk niet, mits het uit 70% of meer uit pure cacao bestaat. Vaak is er bij de supermarkt kleine pure reepjes chocola te koop, soms zelfs met 85% cacao. Zo eet je niet teveel.

Gezonde snack nummer 2: gedroogde stukjes fruit

Bij de Ekoplaza (biologische supermarkt) verkopen ze veel verschillende soorten gedroogd fruit. Handig in een zakje om mee te nemen naar werk, de sportschool, als toetje of als tussendoortje.

 

Gezonde snack nummer 3: zakje met worteltjes

Sommige mensen kijken je vreemd aan wanneer je een worteltje in je mond stopt in plaats van een hand drop. Daar moet je je niets van aantrekken, want een worteltje op zijn tijd knabbelt heerlijk weg. Bovendien weet de supermarkt dat ook, want de zakjes die ze verkopen zijn perfect voor een tussendoor moment. Trouwens ook erg lekker om mee te dippen in (zelfgemaakte) humus.

 

Gezonde snack nummer 4: appeltjes met kaneel

Een appel zelf (een friszure granny smith bijvoorbeeld) is al lekker en gezond van zichzelf. Maar je maakt de appel nog net een tikkeltje lekker door er wat kaneel over te strooien. Snij de appel in een stukjes, strooi er wat kaneelpoeder over heen en je knorrende maag kan weer een paar uur vooruit.

 

Gezonde snack nummer 5: frozen yoghurt met frambozen

Vul een spuitzak met yoghurt en vul daarmee de frambozen. Leg vervolgens de framboosjes in de vriezer (vijftien tot dertig minuten is meer dan genoeg) zodat de yoghurt bevroren is. Op deze manier heb je een soort snoepjes die natuurlijk zoet zijn. Heerlijk!

 

Natuurlijk zijn (ongezouten) noten ook een goede verantwoorde snack, net als popcorn. Wellicht verrassend, maar zolang we de popcorn niet in de boter dopen en verbergen onder een laag zout is het een gezonde snack. Zo, geven we je op de valreep nog twee extra gezonde snacks.

 

Wat zijn jouw favoriete gezonde snacks? Laat hieronder een reactie achter.

 

Lees ook:

Insecten als vleesvervanger >>

Superfoods: do or don't? >>

Ontbijtgranen gezond? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten