Loading

Blog

blog image

Tips om op je ideale gewicht te blijven

31 March, 2014 - 08:25

Wanneer je eindelijk op een gezond gewicht zit wil je dit natuurlijk graag zo houden. Je hebt er hard voor moeten werken en het is zonde als je al je resultaat weer ziet verdwijnen wanneer je in oude patronen vervalt. Dit is voor de meeste mensen de valkuil. Door weer de oude leef- en eetpatronen aan te nemen is het gezonde gewicht zo weer verleden tijd. Voor een personal trainer is het mogelijk om je ook hier bij te helpen, door samen een doel en een plan op te stellen die realistisch is. Wij geven je graag in dit artikel alvast een zetje in de goede richting met tips om op je ideale gewicht te blijven.

Maak het visueel

Het is voor mensen makkelijker iets te herkennen als zij er een beeld bij hebben. Maak dit voor jezelf ook. Waarom ben je begonnen met sporten en gezonder te leven? Hang een foto van jezelf bij de spiegel waar je er fantastisch op staat, houd dat zekere en geweldige gevoel over jezelf vast. Wanneer je dan even een terugval hebt of dreigt te hebben, denk dan hier aan. Besef wel dat je nog steeds mag genieten, dus je hoeft echt niet elk gebakje af te slaan. Geniet, maar met mate zoals wijze bierreclames altijd zeggen.

Beloon jezelf

Dat jij nu op je ideale gewicht is een geweldige presentatie. Daar mag je jezelf best voor belonen. Zeker als je dit ook nog eens weet vol te houden. Trakteer jezelf eens in de zoveel tijd op iets moois als je weer een paar maanden op je ideale gewicht zit. Op een gegeven moment is je nieuwe leef- en eetpatroon normaal en heb je geen extra hulpmiddeltjes meer nodig.

Beweging blijft belangrijk

Of je nu moest aankomen of afvallen om op je ideale gewicht te zitten, beweging blijft belangrijk voor iedereen. Lees ook eens het artikel over tips om op kantoor fit te blijven als je veel zittend werk doet. Ook dan kan je door simpele handelingen fit blijven en niet in je oude patroon vervallen.

Vertel het je omgeving

Vertel je omgeving dat je je eet- en leefpatroon hebt aangepast en wie weet inspireer je mensen om je heen om met je mee te doen. Het is altijd makkelijker om een doel te behalen of te behouden wanneer je dit samen doet. Mensen kunnen dan ook makkelijker begrip tonen en staan minder gek te kijken wanneer je iets afslaat.

Het allerbelangrijkste blijft dat jij je nu goed voelt met dit gewicht, je gezond(er) bent en een geweldige presentatie hebt behaalt. Vergeet dat gevoel niet en ga bewust om met het kiezen van je eten. Meer tips om op je ideale gewicht te blijven? Vertel het ons!

De beste afslankproducten

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten