Loading

Blog

blog image

Voetballers volgen opleiding personal trainer

09 October, 2017 - 13:50

Veel professionele voetballers volgen na hun carrière een cursus om voetbaltrainer te kunnen worden. Simpelweg omdat er lange tijd weinig andere keuzes waren. Hier is in de zomer van 2016 verandering in gekomen. Steeds meer oud-voetballers kiezen ervoor om een opleiding tot personal trainer te gaan volgen. Voetbalspelletjes spelen nadat je als voetballer gepensioneerd bent geeft waarschijnlijk ook geen voldoening! Spelers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Contractspelers, ook wel VVCS genoemd, kunnen deze opleiding volgen.


Bekende namen


In het eerste jaar van de opleiding schreven dertien bekende namen zich in, waaronder Nando Wormgoor, Sean Klaiber en Justin Tahapary. Sinds afgelopen zomer zijn daar namen bijgekomen als Mike van Duinen, Jop van der Linden, Dries Wuytens en Mark Veldmate. Deze spelers volgen nu de opleiding Personal Trainer Pro


Start2Move

Deze spelers volgen de opleiding bij één van de locaties van Start2Move, dit is mogelijk door het gehele land. Sommige spelers zijn nog altijd actief als professionele voetballer, maar er wordt dan ook rekening gehouden met trainingstijden en wedstrijden. De bedoeling is dat de deelnemers van de opleiding na hun carrière direct aan de slag kunnen gaan als personal trainer. De vraag naar deze cursus was groot, aangezien een groot aantal spelers wel in de voetbalwereld wilt werken, maar niet als trainer.

De opleiding Personal Trainer Pro duurt slechts één jaar. De deelnemers ontvangen na het behalen van de opleiding een Europees erkende Fit!Vak diploma Fitnesstrainer A en B. De voetballers krijgen daarnaast ook les in voedingsbegeleiding en zouden na hun voetbalcarrière direct een eigen bedrijf kunnen beginnen in deze branche.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten