Loading

Blog

blog image

Interview personal trainer Theo Hagenaars uit Amsterdam

03 October, 2017 - 19:19

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Theo Hagenaars. Theo geeft trainingen in Amsterdam.  Wij stelden hem 10 vragen over zijn leventje als personal trainer.

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Nadat ik in 1999 ben begonnen om samen met mijn vrouw  Sportschool van de Bergte gaan runnen, ben ik al meer dan 15 jaar Personal trainer.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik kwam erachter dat er een groot gat zat tussen Fysio therapie en de fitness bij de sportscholen. Personal training vult dat gat precies op. 

Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak?

Als Personal Trainer werk ik met mensen die zichzelf willen verbeteren, of dat dit nu om kracht, stabilisatie coördinatie en lenigheid betreft.Door de persoonlijke aandacht zie ik per training de progressie die die klant maakt, wat een heerlijke voldoening geeft.

Waar ben je in gespecialiseerd?

Ik ben gespecialiseerd in  het golf fitness volgens deTPI standaard. Om wat voorbeelden te geven je hebt stabiliteit, flexibiliteit, lenigheid en  kracht nodig om te bal te slaan. 

Ik ben ook gespecialiseerd in het geven van revalidatie training.

Daarnaast ben ik Kick Fun docent.

Wat is je doelgroep?

-Mijn doelgroep is een golfspeler die zijn handicap wil verlagen en van z’n pijntjes af wil.

-Een andere doelgroep is die man of vrouw tussen de 35 en 50 jaar, met een druk bestaan, die dus zo efficiënt mogelijk wil trainen.

-Als je niet alleen wilt trainen, maar ook coaching wilt om een gezond gewicht te krijgen.

Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik onderscheid mij door eerst een  screening doen, Uit deze screening komen een aantal  swingfouten naar voren of bij een niet golfer een aantal fysieke zwaktes. Die integreer ik in mijn trainingen in plaats van eromheen trainen. Dit allemaal met de nodige humor.

 

Hoe verloopt een personal trainingssessie?

We beginnen meestal met het masseren van de spieren, gevolgd door afwisselende vormen van warming-up, stabilisatie-,mobiliteit-,kracht-,en conditie training. Gevolgd door een cooling down.

 

Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Ik ben trots op mijn resultaat met een klant die een half jaar bij de fysio liep en maar niet van de pijn in z’n knie afkwam. Na 4 trainingen bij mij liep hij pijn- vrij 18 hole’s. Ik heb een triatleet getraind, die overal pijn had, die heb ik pijnvrij weten te krijgen voor het nieuwe triatlon seizoen startte.

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ik zou graag willen dat iedere sporter tijd en geld vrijmaakt om een Personal Trainer in te huren, zodat ze pijnvrij en met plezier hun prestaties verhogen.

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Zelf train ik 2 a 3 keer per week,  dat kan bestaan uit stabiliteit, lenigheid, flexibiliteit en kracht training. Daarnaast loop ik mijn wekelijks ronde  golf op de Zaanse golfclub en ik doe regelmatig mee aan golf toernooien.

Bekijk het profiel van Personal trainer Theo Hagenaars via de onderstaande link

Profiel Theo bekijken >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten