Loading

Blog

Een echt fitnessland

26 June, 2017 - 12:45

Dat gezond en fit zijn belangrijk is weten al veel mensen. Dat blijkt alleen al aan de stijgende vraag naar fitness locaties. De sociale druk om er goed uit te zien blijft stijgen. Mede met dank aan social media blijkt fitness een grote rage te zijn geworden.

Fitnessschema’s en plannen

Weinig mensen zijn niet meer bezig met het letten op hun eten, een voedingsplan maken en een sportschema op te stellen. Nederland is volop bezig met fitness en fit zijn. Een online coach nemen schijnt het meest populair te zijn volgens de Fitfair. Ruim drie miljoen Nederlanders begeven zich in de sportschool en meer dan zes duizend personal trainers zijn actief in de fitnessbranche. Vandaar de vraag naar fitnesslocaties en flexibele abonnementen.

Naast de coaching in de fitnesszalen geven meeste coaches ook een voedingsschema mee dat bijdraagt aan de vooruitgang van de work-out. Per lichaam verschilt het wat je nodig hebt aan voedingsstoffen. Natuurlijk ook afhankelijk van het doel dat gesteld wordt. Afhankelijk van wat het doel is kan worden bepaald of de voeding meer eiwitten, koolhydraten, vitamine of suikers nodig heeft. Voor extra ondersteuning van de weerstand, bekijk ook de middelen van Roter.

Fitfair in Nederland

De eerste Fitfair heeft in 2017 plaats gevonden in Utrecht. De Fitfair is een congres voor fanatieke sporters en sportondernemers. Fitfair richt zich het meest op mensen die serieus bezig zijn met sporten, op zakelijk als persoonlijk gebied. Op het congres waren meerdere sprekers aanwezig, konden bezoekers deelnemen aan workshops en verschillende programmaonderdelen.

Krijg de jeugd mee

Vele ondernemers zijn bezig om de jeugd te motiveren om bezig te zijn met fitnessen door in te spelen op de smartphonetrend. Door apps te maken die persoonlijke trainingen kunnen opstellen blijven ze in contact met de jeugd. Uiteraard blijft er vraag naar traditionele sportschoolcoaches voor persoonlijke interactie en een vorm van inspiratie.

Linksom of rechtsom is Nederland in de ban van het fitnessfenomeen. Of de vraag naar de fitnessbranche nog een omkeer krijgt of dat het een stijgende lijn krijgt is niet te voorzien, wel is vastgesteld dat je bijna niet meer onder de gezonde leefstijl uitkomt.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten