Loading

Blog

blog image

Personal training voor mensen met een beperking

14 April, 2017 - 13:53

Personal training voor mensen met een beperking

Vind je het lastig om te beginnen met sporten omdat je een lichamelijke beperking hebt? Of ben je onzeker over of je überhaupt wel kunt sporten? Een handicap of beperking kan soms onzekerheid en angst met zich meebrengen. Hierdoor is de drempel soms te hoog om te beginnen met sporten. Daarnaast zijn er 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking die wel zouden kunnen of willen sporten, maar weinig ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld omdat het sportaanbod niet toegankelijk genoeg is voor mensen met een beperking. Dit is jammer want iedereen die wil of kan sporten zou hiervoor de mogelijkheid moeten hebben. Om die reden bied ik personal training voor mensen met een beperking aan. Iedereen verdient het namelijk om zichzelf gezond en fit te voelen. Samen met jou ga ik bekijken wat je mogelijkheden zijn, welke persoonlijke doelen je nastreeft en welke sport bij je past. Vervolgens gaan we er samen voor zorgen dat je deze doelen op veilige en verantwoorde manier bereikt!

Waarom is sporten zo goed voor je?

Mensen met een handicap lopen vaak tegen diverse gezondheidsklachten aan. Denk bijvoorbeeld aan:
- overgewicht;
- spanning of stress;
- minder beheersing over hun lichaam;
- slechte conditie;
- te hoge of te lage bloeddruk.

Al deze gezondheidsklachten kunnen een stuk verminderen als je gaat sporten. Daarnaast kan sport je ook echt helpen om jezelf mentaal beter te voelen. Denk aan meer zelfvertrouwen, je grenzen verleggen, jezelf sterker voelen en meer energie. Dit is allemaal mogelijk met de juiste ondersteuning zoals personal training voor gehandicapten.

Kun je sporten met iedere handicap?

In het algemeen is het mogelijk om te sporten met een handicap, of deze nu verstandelijk of lichamelijk is. Meestal zijn er wel manieren te vinden om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te bewegen. Hiervoor is alleen de juiste kennis en een gezonde portie motivatie nodig. Met mijn specialisatie in personal training voor mensen met een beperking kunnen we achterhalen welke sporten je kunt doen en welke beter niet. Ook kunnen we bekijken wat goed bij je past. De mogelijkheden zijn eindeloos: van zwemmen tot fitness, buiten sporten of boksen. En dan is dit nog maar een kleine greep uit wat je allemaal kunt doen! Grote kans dus dat er iets tussen zit wat je kunt en, niet onbelangrijk, ook heel leuk vindt om te doen.

Voordelen van personal training voor mensen met een beperking

Wil je ook profiteren van sport en jezelf beter, energieker, gezonder en zekerder voelen? Start dan ook en laat jezelf begeleiden en ondersteunen. Met mijn hulp als personal trainer voor mensen met een beperking, zal je merken dat je meer kunt bereiken dan je ooit had gedacht.

Mijn doel is jou te laten profiteren van alle voordelen van sport, zoals:
- verbeteren van de conditie;
- verbeteren van motorische vaardigheden;
- meer zelfvertrouwen ontwikkelen;
- positiever zelfbeeld creëren;
- sterker worden (mentaal en fysiek);
- sociale contacten opbouwen.

Wat eigenlijk het meest belangrijk is, is dat je jouw beperking niet ziet als iets wat je belemmert om actie te ondernemen. Ik help je om verder te kijken dan je handicap zodat je alles kunt zien wat wél mogelijk is. 

Maak een afspraak voor personal training

Wil je weten wat jij allemaal kunt doen aan sport en wil je hierin veilig en verantwoord begeleidt worden? Neem dan vrijblijvend contact met me op zodat ook jij kunt starten met mijn programma: Personal training voor mensen met een beperking.
https://www.personal-trainer.nl/profiel/1219/Shirley+Ruittemanz

Wat ik jou te bieden heb:
- kennis over de mogelijkheden voor sport met jouw beperking;
- advies op maat;
- persoonlijk trainingsschema;
- persoonlijk coaching.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten