Loading

Blog

blog image

“De hardloopschoen”

11 March, 2014 - 15:50

De zomer is in volle gang en de parken in Amsterdam zijn weer fel gekleurd met de meeste hippe outfits.Van bootcamp, tot kettlebelt training tot het gewone hardlopen. Om terug te komen op het hardlopen behandel ik vandaag:“De hardloopschoen”.

 

Investeer in goede loopschoenen

Ik werk als personal trainer voornamelijk in de parken van Amsterdam en zie de meest verschillende schoenen voorbij komen. Maar wat is nu essientieel als beginnende hardloper, wat betreft de keuze voor je schoen?
Als eerste, zorg dat je durft te investeren in goede loopschoenen. Dit kan je een hoop blessures besparen. Ga ervan uit dat je met schoenen gemiddeld bij gebruik van 2 a 3x per week 1 jaar tot 1 ½ mee kunt doen.

U kunt ervan uit gaan  dat de belasting per schoen ongeveer 2 a 3 keer het lichaamsgewicht is. Hierna heeft een schoen letterlijk weer de tijd nodig om op adem te komen. We praten dan over 48 uur. Voor de fanatieke hardlopen is het dan ook zinvol om twee paar hardloopschoenen te kopen.

Er worden mooie praatjes gehouden door verkopers over dempingsystemen, geloof mij maar de beste schokabsorbtie is de afwikkeling van je voet. Wanneer de afwikkeling van de voet op een normale manier verloopt voorkom je zeer veel lichamelijke klachten.

Welke schoen past bij jou

Hoe weet je nu welke schoen het beste bij je past? Dit kun je heel simpel oplossen door je oude schoenen mee te nemen naar een hardloopspeciaalzaak. Zij kijken naar de slijtage van je voetzool, dit vertelt veel over je pronatietype (loop je naar binnen/ buiten enz). Heb je nu geen oude schoenen meer, geen ramp. In de meeste hardloop speciaalzaken zullen ze een loopanalyse maken om te kijken naar de stand van je voeten.

 

Al met al eindig ik met de woorden: “Durf te investeren in goede schoenen!”

 

Personaltrainerwouter.nl

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten