Loading

Blog

blog image

Trainingsupdate Mark van Eeuwen Zomerfit Campagne

07 March, 2014 - 22:22

14 febr gestart met de Zomerfit Campagne met acteur Mark van Eeuwen. Tot 1 juli gaan we 2x per week knallen in de gym, wordt zijn voeding aangepast en wordt hij mentaal getraind om zijn doelstelling te behalen. Voor Mark is het van belang dat hij fitter, gezonder en meer in shape komt. Zijn beginsituatie is als volgt: 22,1% vet/19,3 kg en daarnaast vermoeidheidsklachten. Ook is zijn conditie en 1RM kracht getest, hierover later meer. Einddoel: vetpercentage 12,8 eind juni.

Mark zijn periodisering is opgebouwd uit 4 fases voor 18 weken:

- Foundation fase 2 weken-> focus op verbeteren belastbaarheid, uithoudingsvermogen, aansturing spieren/houding en spiergeheugen, vertrouwensband opbouwen en kleine veranderingen levensstijl

- Build fase 8 weken -> focus op spieropbouw

- Burn fase 7 weken -> focus op vetverbranding

- Boost fase 1 week -> focus op evaluatie, laatste drempels en uitdagingen, voorbereiding op nieuwe periodisering & plan hoe resultaat moet worden behouden

Fase 1 is afgerond en afgelopen week is de start gemaakt in fase 2. Zijn kracht en spiermassa zijn nu al flink omhoog gegaan. Hij is niet alleen 1,5 kg aangekomen in spiermassa ook is hij met elke oefening een stuk sterker geworden. Natuurlijk speelt zijn spiergeheugen hier ook in mee. Daarnaast zijn we bezig geweest zijn krachtverschil in zijn benen weg te werken door unilaterale (eenzijdige) beenoefeningen en ook dit is bijna gelijk getrokken. Het voedingsplan is nu geïmplementeerd en het plan van aanpak is duidelijk. Vandaag met de 7 punts huidplooimeting een vetpercentage van 18,1 gemeten /16,1 kg. Hierbij is hij vooral slanker rondom de taille/heup geworden, beide 2 cm naar beneden. Mede door zijn te hoog stress/cortisol gehalte is dat ook zijn probleemgebied en werken we hieraan middels trainen, voeding en mindset om zijn cortisol gehalte te verlagen. Zie mijn blog ""hoe beïnvloedt stress de gezondheid""

Al met al zijn we goed op weg! Kwaliteit, structuur, duidelijkheid, discipline, vertrouwen en gezelligheid zijn de kernwoorden die Mark en ik belangrijk vinden in dit proces om te komen waar we willen. To be continued!

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten