Loading

Blog

blog image

Personal trainer kampioen in Japan!

18 January, 2017 - 20:43

Mijn naam is Mellony Geugjes en ik ben personal trainer en vechter bij Mike's Gym. Afgelopen week heb ik gevochten in Japan. Dit is het land waar het vechten vandaan komt en waar het zo groot is, als voetbal hier is. Dit was voor mij, mijn eerste keer dat ik naar Japan ging en daar ging vechten.

Ik vocht op het gala Krush, dit is net zo bekend als de k1. In 2016 hoorde ik dat ik voor de krush titel mocht vechten -50kg. Eerst dacht ik jezus wat een gewicht dat heb ik al lang niet meer gevochten en ook nog eens 15 januari, dat betekende dus opletten tijdens kerst en oud en nieuw. Je bent een vechter of niet en nam deze partij ook met bijde handen aan.

 

Guus, Jordann, ik & Mike

 

De voorbereiding van het gevecht

De training gingen goed en was gewoon al bezig met gezond eten. Ik moest zeker 6.5 a 7 kg afvallen, maar geen probleem dit moest lukken hoe dan ook. Met gezond eten gingen mijn kilo's al vrij makkelijk er af, ondanks dat ik al niet veel vet heb. Ik werd sterker, scherper en voelde mij ook stukken beter toen ik op mijn voeding aan het letten was. Tuurlijk had ik soms die aanvallen dat je even een stukje chocola wou, maar ik moest toch even sterk blijven. 

Eenmaal was 11 januari aangebroken en vertrokken wij naar Japan. We vlogen via Helsininki. De vlcuht was ongeveer van Helsinki naar Japan 10 uur. Gelukkig hadden we genoeg films om te kijken en had ik genoeg muziek. Omdat Japan natuurlijk 8 uur vooruit is, kwamen we 12 januari om 10:00 uur ochtend aan. We gingen hierna nog een uur met de bus en eindelijk waren we aangekomen bij het hotel. We konden niet lekker luieren of iets, nee we moesten gewicht maken. Wij gingen dus dan ook meteen richting de gym om te trainen. We gingen trainen bij Golds Gym. Hup die zweetpak aan en rennen maar, hierna dook ik nog even een warm bad in en was ik klaar met de training. 

Open training voor pers

Vrijdag was ook best een drukke dag, in de ochtend gingen we trainen om gewicht te maken en middag hadden we een open training voor de pers en interview. Dit was gelukkig zo gedaan en konden we weer even liggen voordat we de laatste training gingen doen en gewicht gingen maken. We waren beide op gewicht in de avond en konden rustig slapen.

De weging

Al vind ik slapen tijdens het afvallen al super vervelend, omdat je het warmer hebt dan normaal is het nog erger met een jetlag. Helaas hoort dit erbij. Eindelijk was het zaterdag ochtend en konden we wachten op de weging die om 13:00 uur was. Ik was als eerste die zou gaan wegen, want ik had de hoofdpartij. Ik kon de weegschaal op, ik zag dat mijn tegenstander hetzelfde aan had als mij, dit was wel heel grappig beide dezelfde ondergoed haha. Ik woog keurig 49,6kg en kon dus rustig hierna eten. Althans we hadden nog interviews en rules meeting. Eenmaal toen we klaar met dat waren, konden we lekker wat gaan eten om weer aan te sterken. Eigenlijk was het enigste wat we deden eten en slapen. We waren beide klaar om te vechten.

De dag van het gevecht. Ready to Rumble

Zondag was dus de dag om te vechten, nog even wat eten en we konden. Je eet opzich niet veel op zo een dag je wilt ook hongerig blijven in dat gevecht haha, althans je mag moet niet op ontploffen staan. Een goed ontbijt en in de middag een goede pasta was voldoende. Rond 16:00 uur werden we opgehaald en gingen we naar het gala. 

Jordann was 1 partij voor mij en hij was dus eerder. Toen hij werd opgeroepen was ik aan het wachten en werd ik gehaald om naar boven te gaan. Hij won zijn wedstrijd, dat was dus 1 winst binnen. Ik was nu aan de beurt. Ik heb 3 minuten 3 rondes alles gegeven en door haar 2x een knock down te geven was dit voldoende om mij The New Champion te noemen. Ik versloeg de kampioen. Dit was een super gevoel, ik heb hier hard voor gewerkt en het afvallen was het allemaal waard. Nu ik de titel heb moet ik hem natuurlijk verdedigen dus dit moeten we binnenkort doen.

Ik neem nu nog lekker rust van trainen en laat mijn lichaam even herstellen tot ik weer aan de bak ga.

Wil je een personal training sessie van deze kickbokskampioen krijgen? Ga dan naar de onderstaande pagina om een proeftraining aan te vragen.

Bekijk de profiel pagina van Mellony >> 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten