Loading

Blog

blog image

Waarom bokstraining?

07 March, 2014 - 10:30

 

Waarom boksen?

Waarom boksen van toegevoegde waarde kan zijn tijdens Personal Training.

Boksen is zonder twijfel één van de zwaarste sporten ter wereld en om die reden is het een geweldige optie voor elk fitnessprogramma. Ook al zijn we niet van plan om ...daadwerkelijk in de ring te stappen, we kunnen toch ervaren hoe het voelt om een mooi paar bokshandschoenen aan te trekken. Boksen is een zeer technische sport, wat betekent dat het tijd en techniek kost om het onze klanten aan te leren. Dat neemt niet weg dat we allemaal kunnen profiteren van boksen en van wat het iedereen te bieden heeft.

Wij kunnen de ontwikkeling van boksen naar 1 op 1 training alleen maar toejuichen. Het is een beetje een hype en we moeten oppassen dat het boksen wel gewaardeerd blijft. Veel personal trainers gebruiken het namelijk, niet vanwege dat het een hype is maar omdat het goede voordelen heeft.

Fysieke voordelen van boksen zijn bijvoorbeeld:
-Het krijgen van een zeer goede aerobic conditie
-Het krijgen van een metabolisch trainingseffect
-Het verbranden van veel calorieën
-Het vergroten van kracht, snelheid en hand-oog coördinatie

Boksen is fysiek uitdagend en mentaal stimulerend, je zult er echt verslaafd aan raken. Iedereen die een paar bokshandschoenen aantrekt, krijgt een glimlach op zijn gezicht! Dus ben je op zoek naar een goede warming-up , conditietraining of cooling-down dan is boksen zeker een aanrader!

Wil je in 3 trainingen kunnen boksen? Vraag dan een privé training aan bij Deldasport.  www.deldasport.nl 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten