Loading

Blog

blog image

Afvallen met tips van je personal trainer

26 February, 2014 - 10:49

De plannen zijn er. Ambities genoeg. Afvallen is je doel voor het komend jaar. Maar waar moet ik beginnen? Moet ik elke dag een blokje gaan rennen? Moet ik drie keer in de week buikspieroefeningen gaan doen? Niet alleen volhouden is soms moeilijk. Ook het maken van het juiste begin is niet eenvoudig. Een personal trainer is de ideale persoon om je een eind op weg te helpen. Om je in de sfeer te laten komen én om je alvast te laten beginnen, lichten we een tipje van de sluier op. Enkele tips ter voorbereiding op een slank en gezond 2014.

Afvallen - tip 1

De belangrijkste tip is dat je zorgvuldig ergens voor kiest. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is het zeker niet. Neem eens een uurtje de tijd en kies een sport of bewegingsvorm die echt bij je past. Want realiseer je deze vorm van sporten de komende maanden moet gaan volhouden. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid tussendoor te switchen, maar een juiste keuze aan het begin van het traject zorgt ervoor dat je je eigen enthousiasme blijft aanwakkeren.

 

Afvallen - tip 2

Ben vooral realistisch en leg de lat niet onnodig hoog. Bijvoorbeeld tien kilo afvallen in een maand is bijna niet haalbaar. En los van het gegeven of het haalbaar is, het is zeker niet gezond. Natuurlijk is het prettig om komende zomer superslank over de Spaande costa's te lopen. Maar is het een realiseerbaar doel? Laat je niet teveel leiden door mooie heren en dames op de catwalk of in flitsende tv-reclames. Maak een plan dat bij je past en trek er een acceptabele periode voor uit. Afvallen moet een way of life worden. 

 

Afvallen - tip 3

Een personal trainer lijkt in eerste instantie niet nodig om af te vallen. Afvallen moet je tenslotte zelf doen. Maar ben je nog even enthousiast na de eerste paar maanden? Lukt het je dan nog steeds om drie keer in de week naar de sportschool te gaan? Tijdens je 'zwakkere' momenten is het prettig een personal trainer te hebben. Hij of zij staat je ter zijde, geeft je de juiste tips en bewaakt de momenten dat het even tegen zit.

Afvallen - tip 4  

En de laatste tip is de leukste en choquerende van allemaal: één keer in de week hoef je helemaal nergens op te letten. Neem jezelf voor om die ene keer compleet te zondigen. Denk even niet aan afvallen en ren - bij wijze van spreken - direct naar de dichtstbijzijnde fritesboer. En bestel die frikadel speciaal. Rare tip? Nee, helemaal niet. Zelfs je personal trainer zal begrijpen dat dit er soms bij hoort. Accepteer van jezelf dat de boog niet altijd gespannen kan staan, hiermee voorkom je teleurstellingen. 

 

Geschreven door Peter Kanters, www.bloggerweb.nl

Zoekwoord: afvallen, personal trainer

Bron: http://www.grazia.nl/showbizz/afvallen-tips-van-de-personal-trainer.html

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten