Loading

Blog

blog image

Interview met personal trainer Sander van den Hoek

21 October, 2016 - 15:20

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Sander van den hoek. Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Op dit moment ben ik zo’n 2,5 jaar werkzaam als Personal Trainer. Ik ben in 2014 begonnen bij WorkoutCentre Be You waar ik van diverse aspecten heb mogen proeven van Personal Training. In de tussentijd ben ik tijdelijk verhuisd waar ik mij meer heb gericht op de small-group training.

Ondertussen ben ik wederom terug bij WorkoutCentre Be You waar ik rond de 15 uur per week vast (met soms uitschieters naar meer) Personal Training lessen verzorg.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik ben in eerste instantie begonnen als fitnessinstructeur, daar kon ik mijn passie al redelijk in uiten. Personal Training gaat voor mij gewoon nog even een stapje verder waar ik meer voldoening uithaal.


Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak? 

Het mooiste van Personal Training vind ik dat je van een klanten relatie naar iemand echt kennen gaat. En je ziet de persoon niet alleen lichamelijk veranderen, maar ook qua persoonlijkheid.


Waar ben je in gespecialiseerd?

Mijn specialisatie zijn voornamelijk Bootcamp en Crossfit gerelateerde trainingen. Hier heb ik tevens de meeste ervaring in aangezien ik beide sporten fanatiek een aantal jaar beoefend heb. Crossfit beoefen ik zelfs nog dagelijks.


Wat is je doelgroep?

Doelgroepen heb ik niet echt, uiteindelijk vind ik dat je pas een goede Personal Trainer bent, als je elke doelgroep kunt trainen. Waar het natuurlijk om draait is dat de klant zijn of haar doelstelling bereikt.

Uiteraard heb ik wel voorkeuren in ‘karakters’. Ik houd van de mensen die graag willen, waarvan je de pijn in het gezicht van kan aflezen en toch nog die extra rep uitvoeren! Het mooiste vind ik wanneer je het omslagpunt ziet in de ogen of gezichtsuitdrukking. Van: ‘dit is wel redelijk pittig maar ik kan nog wel even doorgaan’, naar: ‘ik MOET en ZAL nog ÉÉN keer verder.’ 


Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Een van mijn sterke punten is dat ik veel van mensen onthoud, niet alleen de naam leeftijd en alle andere algemene dingen. Daar is waar ik mijzelf onderscheid, ik houd niet alleen de trainingsprogressie bij, maar ik let ook op de privé situatie.


Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Sowieso weeg ik elke eerste training van de week elke klant. Zo kan ik nauwgezet de progressie bijhouden die we boeken. Natuurlijk neem ik de gegevens met de klant door en soms komt daar een confrontatie uit voort. 

Vervolgens zullen we gaan opwarmen, rekken en strekken en dan komt de training. Elke training heeft een bepaald thema waardoor we elke keer weer de spieren op een andere manier kunnen prikkelen. Dit is belangrijk willen we elke week weer maximaal rendement van onze trainingen krijgen.


Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Ik heb twee voorbeelden waar ik persoonlijk erg trots op ben. Deze mannen hebben beiden erg hard gewerkt en je ziet de individuele veranderingen al komen. Niet alleen lichamelijk, maar bij de één ook zeker geestelijk komen er positieve veranderingen naar boven. Zo heb ik een klant die zeer in zichzelf gekeerd is. Hij zal niet toegeven dat hij vindt dat hij progressie heeft geboekt en nog steeds progressie boekt, maar je ziet aan hem dat hij innerlijk heel tevreden is.

  


Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Op dit moment wil ik mij nog verder ontwikkelen, niet alleen qua Personal Trainer, maar ook privé. Als Personal Trainer wil ik mij nog verder ontwikkelen omtrent training geven, doelen stellen en doelen bereiken. Wanneer ik dat op een niveau heb, waar ik persoonlijk tevreden mee ben, kijk ik verder naar een volgende uitdaging.


Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Zelf train ik minimaal vier keer per week bij een Crossfit Box. Ik ben namelijk van mening dat ook al ben je een trainer, ook op jou moet gelet worden qua. Techniek. Dus wanneer ik daar train, ook al weten de trainers daar wat ik doe, er wordt op mij gelet en ik word ook gecorrigeerd wat ik persoonlijk erg fijn vind.

 

Wil je een keer een proeftraining boeken bij Sander van den Hoek? Ga dan naar zijn profiel en klik op contactaanvraag

Profiel Sander van den Hoek >>  

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten