Loading

Blog

blog image

9 Small business ideeën voor personal trainers

17 October, 2016 - 20:27

 

Geef je personal training business een boost door middel van small business

Als we kijken naar de meest succesvolle personal trainers en afslank goeroes, is er één duidelijke overeenkomst; zij hebben hun core business uitgebreid met diverse small business projecten. Hierdoor hebben zij zich op de kaart weten te zetten als professional en hebben ze hun inkomsten flink weten te vergroten. Of je nu een beginnende personal trainer bent, of al langere tijd in het vak zit, ook jij kunt je business boosten door middel van small business projecten. Om je op weg te helpen hebben wij in dit artikel 9 small business ideeën voor jou op een rij gezet. 

Creëer een passief inkomen

1. Verkoop fitness materiaal of supplementen

Veel personal trainers verkopen aan hun cliënten en omgeving (online) fitness materialen en supplementen van merken waar zij achter staan. Je kunt bijvoorbeeld dumbells, kettelbells, whey-eiwitten, multi-vitamine etc. verkopen met een goede winstmarge. Omdat je waarschijnlijk niet zit te wachten op hoge inkoopbedragen en een zolder vol met onverkochte producten, is het slimmer om samen te werken met een grotere partij. Er zijn diverse merken die verkoop programma's voor trainers hebben opgezet. Als je een groot netwerk hebt kun je hier flink wat extra geld mee verdienen. Jij verkoopt, de leverancier verzendt. Voor elk verkocht product krijg jij een marge, tot wel 30% van het verkoop bedrag. Dit spaart jou de handeling van het verzenden en door deze constructie hoef je financieel gezien weinig risico’s te nemen.

Zorg wel dat je alleen de producten promoot waar je zelf 100% achter staat

2. Ontwikkel een uniek online product of programma

Als je een goed online product ontwikkelt en het verkoopsysteem zo veel mogelijk automatiseert, kun je een mooie bron van passief inkomen creëren. 

Onder personal trainers is het op dit moment populair om online (afslank) programma’s aan te bieden die ondersteund worden door fitness filmpjes. Fitness oefeningen die je thuis uit kunt voeren werken goed bij een breder publiek. Hier kun je tevens een voedingsschema en lifestyle programma aan koppelen om het programma compleet te maken. Een unieke fitness en lifestyle methode die jij hebt bedacht kan je onderscheiden van andere personal trainers.

Mocht jouw online programma goed aan blijken te slaan, dan kan het interessant zijn om een fitness- of dieet boek te schrijven en deze te publiceren. Het voordeel hiervan is dat je je naams-bekendheid verhoogt en een expert status creëert. Een volgende stap kan het creëer van een aanvullende App zijn. Bijvoorbeeld een App met recepten, een eetdagboek, een sportschema etc. Hiervoor moet je echter wel iets meer investeren, maar het kan als het goed loopt flink wat opleveren. 

 

 Klik hier om het E-book te downloaden>>

 

3. Creëer een eigen merk

Veel bekendere personal trainers of afslank goeroes breiden hun business uit met een eigen kleding-of productlijn. Zo heeft een samenwerking tussen diverse trainers tot het sportmerk FRVR geleid en heeft Fajah Lourens een eigen beautylijn opgezet. 

Fitnesskleding is altijd populair; zeker als er een mooi logo of inspirerende slogan op staat kan het goed aanslaan bij het publiek.  Echter is het best een investering om een eigen kledinglijn te beginnen. Dus voordat je hier aan begint is het verstandig om een goede buffer op te bouwen en meer naamsbekendheid te creëren als personal trainer. 

ORGANISEER OFFLINE ACTIVITEITEN

Sommige personal trainers hebben liever face to face contact met mensen en willen geen producten of diensten online verkopen. Voor hen is het ideaal om diverse activiteiten te organiseren waarmee ze hun business verder uit kunnen breiden. 

4. Bootcamps & afslankclubs

Bootcamps en afslankclubs zijn al een tijd populair en dit zal voorlopig nog wel zo blijven, mensen trainen namelijk graag in groepen. Zo zijn ze niet alleen sociaal bezig, maar ervaren ze dat ze bij een community horen waardoor ze zich gelukkiger kunnen voelen. Bootcamps en afslankclubs zijn ideaal voor mensen die willen afvallen, fitter willen worden en mensen willen ontmoeten met dezelfde doelen.
Door een uniek element toe  te voegen aan jouw bootcamp kun je je onderscheiden van andere trainers. Denk bijvoorbeeld aan een bootcamp voor moeders met babies. Of een bootcamp gericht op spel en team elementen. Kies een thema of idee wat bij jou past en waar jij je mee wil onderscheiden. Gebruik hiervoor (de nieuwste) kennis die jij hebt opgedaan om nieuwe business elementen te ontwikkelen. 

5. Organiseer workshops en seminars

Met het organiseren van workshops en seminars kun je - afhankelijk van het aantal deelnemers- wat extra geld verdienen. Niet alleen door een entree bedrag te vragen, maar ook door tijdens of na het seminar jouw diensten te verkopen. Er zitten tenslotte een hoop potentiële klanten bij elkaar die jij tijdens het seminar kunt overtuigen van jouw kennis. Organiseer een seminar over een onderwerp waar jij in gespecialiseerd bent en waar jij plezier in hebt.

6. Corporate fitness

Gezondheid wordt binnen bedrijven steeds belangrijker, waardoor meer budgetten vrijkomen om het personal gezond te houden. Deze budgetten worden vaak ingezet voor bijvoorbeeld bedrijfsmassages, fitness en voedingsadviezen. Als personal trainer in een grote stad kan het interessant zijn om je meer op het bedrijfsleven te richten en speciale diensten voor bedrijven en business mensen aan te bieden. Bijvoorbeeld een wekelijkse bedrijfsbootcamp of een totaalpakket met training en voedingsadvies voor medewerkers. Ook eenmalige presentaties binnen bedrijven kunnen interessant zijn, omdat je hier nieuwe personal training klanten uit kunt halen. 

7. Start een small fitness studio 

Veel personal trainers beginnen hun carrière binnen een fitnessketen. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo moet meestal maandelijks een bedrag af worden gestaan aan de sportschool of moet je een deel van je inkomsten per training afstaan. Als je eenmaal veel klanten hebt kun je dit geld ook investeren in een eigen small fitness studio. Je hoeft niet direct groot te beginnen. Een kleine studio met basis materialen kan al voldoende zijn voor een eerste stap. Sommige personal trainers gaan samenwerken met een partner, zodat ze de werkload kunnen verdelen en er niet helemaal alleen voor staan.

Het interessante van een small studio is dat je investeert in iets duurzaams; je kunt je winst gebruiken om verder uit te breiden om uiteindelijk nog meer winst te creëren. Als je eenmaal groot genoeg bent kun je andere trainers in jouw studio training laten geven en hier een bedrag voor vragen per training. Hierdoor worden de uren dat jij niet werkt in de studio goed benut en ontvang je een passief inkomen. Een ander voordeel van een eigen studio is dat je je eigen visie en eigen werkmethode kunt hanteren.

8. Start een healthy food delivery

Voor veel klanten is het lastig om gezond te eten of om tijd te maken om gezond te koken. Dit kan de fitness resultaten in de weg staan. Sommige personal trainers bieden daarom gezonde maaltijden aan hun klanten aan, zodat ze sneller en beter resultaat behalen. Als je niet van koken houdt of niet voldoende weet van gezond eten, kun je ook samenwerken met een diëtiste of kok. Begin klein, enkel voor je klanten en directe omgeving. Mocht een food delivery blijken te werken, dan kun je je small business professionaliseren en je diensten verder uitbreiden. 

9. Ga Bloggen en/of vloggen als personal trainer

Met een fitness blog zul je in eerste instantie weinig tot geen geld verdienen. Dit gebeurt pas zodra je heel veel bezoekers per maand hebt. Wel is het een mooie gelegenheid om jouw kennis te delen en jouw expert status te vergroten. Als je na een tijd meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand hebt, is je blog interessant voor adverteerders en kun je geld verdienen met adverteren. Hetzelfde geldt voor het opzetten van een vlog (online video blog); het kost een lange tijd voordat je genoeg kijkers hebt opgebouwd om interessant te zijn voor adverteerders. Geduld en consistentie zijn belangrijk om naamsbekendheid op te bouwen. Start dus niet zomaar een blog of een vlog; je moet een paar keer per week iets posten om te groeien in het aantal bezoekers. Een maand even niet bloggen of vloggen is dan geen optie.

 

Overige tips voor succes als personal trainer

Samenwerken

Een sleutel tot succes is samenwerking. Door samen te werken verdubbel je ten eerste je netwerk, kun je de werkload verdelen en sta je er niet alleen voor. Bovendien is het fijn om een partner te hebben waarmee je kunt sparren over business issues. Ook geeft het je de ruimte om af en toe op vakantie te gaan. 

Wees geduldig

Succes is er niet van de ene op de andere dag. Het vraagt om hard werken, doorzetten en lange dagen voordat je de vruchten kunt plukken van je inzet. Gooi dus niet te snel de handdoek in de ring. Pas als je na een lange tijd ziet dat je werk niet in verhouding staat tot wat je verdient, is het tijd om een andere route te kiezen.

Focus

Helaas hebben we meestal niet de tijd om alles te doen wat we willen doen. Als je naast personal training 3 andere dingen erbij doet, zal de werkdruk wellicht te veel worden. Hierdoor doe je alles een beetje. Het is beter om te focussen 1 max 2 extra small business diensten naast het geven van personal training. 

Affiniteit

Bij het verkopen van producten of diensten is het belangrijk dat je iets kiest wat dicht bij je staat; iets waar jij echt in gelooft en waar jij overtuigend achter staat. Je moet affiniteit met het product hebben, anders zul je snel je plezier verliezen in het verkopen van jouw product of dienst.

 

Lees ook

Waarom wil jij blogs schrijven als personal trainer? >>

9 manieren om je als personal trainer goedkoper te verzekeren >>

Als personal trainer verhuizen naar een andere sportschool >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten