Loading

Blog

blog image

De basisprincipes van passief inkomen voor personal trainers

07 October, 2016 - 12:45

Eén van de nadelen van service gericht beroepen zoals personal training is dat je fysiek aanwezig moet zijn om betaald te krijgen. Als jij er niet bent, krijg je ook geen inkomsten. Je bent gebonden aan bepaalde tijden waarop klanten willen trainen en moet je hierop aanpassen. Het 'uurtje factuurtje' principe. De vrijheid die het beroep personal trainer lijkt te geven is daarom niet altijd reëel. 

Om meer vrijheid te ervaren besluiten steeds meer personal trainers om naast personal training een online passief inkomen te genereren. Dit is een inkomen dat wordt verdiend zonder dat je er steeds weer opnieuw voor hoeft te werken of fysiek aanwezig hoeft te zijn. Inplaats van ‚uurtje factuurtje’ ontvang je wekelijks of maandelijks een inkomen dat niet afhankelijk is van je directe inspanning. Het gaat om geld dat blijft binnenkomen ongeacht jij naar je werk gaat of niet, omdat je er eerder moeite voor hebt gedaan en een slim verdienmodel op hebt gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan vastgoed ondernemers; zij knappen een woning op en verhuren deze met winst aan particulieren. Door eenmalig te investeren in het opknappen van een huis, ontvangen zij op een later moment een terugkerend vast bedrag per maand waarmee ze hun geïnvesteerde bedrag terugverdienen en tevens winst maken. Als personal trainer kun ook jij op een slimme manier extra passief inkomsten genereren, zodat je naast de personal training extra geld kunt verdienen. Hoe doe je dat?

1. Bepaal met welke kennis jij je kunt onderscheiden

De basis van passief inkomen ligt hem ten eerste in het opdoen van enorm veel kennis, het liefst unieke kennis waarmee jij je kunt onderscheiden. Je kunt deze kennis omzetten in bepaalde producten die waarde toevoegen en/of problemen voor mensen oplossen. Kennis die schaars is, zoals een unieke (afslank) methode, doet het altijd goed.  Een goed voorbeeld is Faya Laurens. Zij heeft het platform MyKillerBodyMotivaion (MKBM) opgezet en deelt hier na betaling fitness video’s en voedingsschema’s. Door zo veel mogelijk te digitaliseren hoeft er geen personal trainer fysiek aanwezig te zijn om mensen te helpen. Bepaal voor jezelf met welke informatie/methode jij je kunt onderscheiden in de markt. 

2. Creëer een 24/7 geautomatiseerde 'verkoopmachine'

Een goede website inclusief een online betaalsysteem is essentieel als je passief inkomen wil creëren. Een website is namelijk 24/7 te bereiken en jij hoeft niet aanwezig te zijn om iets te verkopen. Als je een goede website hebt en slimme marketing trucs toepast, doet de website de verkoop voor jou. Een goede website laat binnen 3 á 4 seconden zien waarom de bezoeker op jouw site moet blijven en wat ze moeten doen. Deze zogeheten ‘call to action’ stuurt de bezoeker direct in de juiste (verkoop) richting. In het geval van een webshop is dat naar de producten die jij wil verkopen. 

Bij passief inkomen is het belangrijk om zo veel mogelijk te automatiseren. Dit bespaart een hoop tijd en moeite. Denk aan automatische mails die verstuurd worden na een aankoop, een E-book dat automatisch verstuurd wordt na aankoop etc. Een goede website bouwer kan je hierin adviseren, of leer zelf meer over sales op internet. 

3. Creëer vertrouwen en verlaag het risico voor de klant

Mensen kopen niet direct een product of dienst online. Voordat ze iets kopen gaat er een heel traject aan vooraf. In deze zogeheten ’sales funel’ worden mensen overtuigd van de onmisbaarheid van het product wat jij aanbiedt. 

Herhaling en vertrouwen zijn in deze sales funel belangrijke elementen. Op de website is het van belang dat je vertrouwen creëert; de bezoeker moet het gevoel hebben dat jij eerlijk bent. Veel mensen die iets online verkopen vertellen daarom heel duidelijk op de sales pagina wat de koper kan verwachten van het product. Vaak beloven verkopers ook dat de klant het volledige bedrag terug kan krijgen als de klant niet tevreden is met het resultaat. Hierdoor wordt het risico voor de klant verlaagd en zal de klant eerder iets kopen. 

4. Deel gratis kennis 

Het delen van (gratis) content (kennis en verhalen) heeft twee voordelen. Je trekt er bezoekers mee naar jouw website en de bezoeker van de site ziet dat jij een expert bent en zal je eerder vertrouwen. Het delen van (gratis) informatie kan via e-boeken, een boek, dvd’s of ipods.  Tegenwoordig is vloggen heel populair (verhalen en informatie delen via video’s op Youtube).  Het digitaal delen van kennis is bovendien de manier om meer naamsbekendheid te creëren als trainer/coach. Hoe groter jouw bekendheid is hoe sneller mensen van je zullen kopen. 

5. Los problemen op 

Naast het opbouwen van vertrouwen, is het belangrijk om te laten zien welke problemen jouw product oplost voor de koper. Door op de homepage direct (puntsgewijs)  te laten zien welke problemen worden opgelost, zal de bezoeker sneller kopen.  Maak de bezoeker bewust van zijn of haar probleem, vergroot deze uit en bied jouw product/dienst als de oplossing. Bied daarnaast een 'geen resultaat geld terug garantie aan’, hiermee claim je eigenlijk dat je zeker weet dat jouw product werkt en creëer je nog meer vertrouwen. 

Het opzetten van een passief inkomen naast het geven van gewone personal training vraagt in eerste instantie veel tijd en geduld. Bedenk daarom van tevoren goed of dit iets voor je is, hoe en waarmee je een passief inkomen wil creëren en of je bereid bent er enorm hard voor te werken. Rome is niet in 1 dag gebouwd, hetzelfde geldt voor een solide passief inkomen. De voordelen van passief inkomen komen pas laten, maar als het je lukt geeft het je meer vrijheid (je kunt werken vanwaar jij wil en wanneer jij wil!) en meer financiën zonder het uurtje factuurtje principe. 

 

Lees ook

Run jij jouw sportschool? Of ren je je rot? >>

Personal trainer - Hoe word je dat eigenlijk? >>

Bestaat er een opleiding tot personal trainer? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten