Loading

Blog

blog image

Interview met Your Personal Jim

20 August, 2016 - 09:05

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Jimmy Scheffers van Your Personal Jim. Jimmy geeft trainingen in Roosendaal. Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

 

1. Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Momenteel werk ik 2 jaar als zelfstandig personal trainer.


2. Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Naast personal trainer geef ik kyokushin karate lessen bij Kazoku Dojo in Rotterdam. Veel leden vinden mijn lessen uitdagend en erg intensief, daarnaast kwam mijn vrouw met het idee om deze lessen om te zetten in personal training lessen gecombineerd met zelf verdediging. Momenteel bied ik daarom verschillende pakketten aan. Zowel zelfverdediging als reguliere personal training zijn beide mogelijk.

3. Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak?

De energie die ik in mijn werk kan stoppen en terug krijg van mensen die resultaten halen is een heerlijk gevoel. Iedere dag mag ik doen wat ik leuk vind, namelijk het helpen van mensen met hun sportieve doelstelling. Ik train ook niet iedereen, er moet een klik zijn tussen mij en mijn sporter. Bij mij krijgen klanten altijd een proefles, puur om te kijken of er een basis is om met elkaar te gaan werken. Op deze manier halen we beide positieve energie uit mijn lessen.

4. Waar ben je in gespecialiseerd?

Ik ben jarenlang actief geweest als fitness instructeur, daarnaast ben ik in het bezit van een 1e dan kyokushin karate (zwarte band). De kracht training, gemixt met een stukje oosterse mindset is daarom echt mijn specialiteit.

5. Wat is je doelgroep?

Iedereen die hulp nodig heeft bij het behalen van zijn sportieve doelstelling mag langskomen voor een proefles en intake, aan de hand daarvan bepalen we of er een wederzijdse klik is. Ik begeleidt kinderen tot ouderen, het enige wat ik vraag is inzet en eens stukje discipline.


6. Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik ga verder dan alleen het trainen. Het complete plaatje moet kloppen. Ook tussen de oren moet het goed zitten wil je goede resultaten bereiken of juist behouden. De ervaringen die ik heb opgedaan in het kyokushin karate en de Oosterse instelling wil ik overbrengen op mijn klanten.

7. Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Iedere les is uniek, ik werk niet met een vast patroon. Ik geloof in adaptatie van het lichaam. Als je echt de wil hebt om iets te bereiken dan zal het lichaam zich hier aan aanpassen, jij moet het alleen van jezelf eisen. Dit is de kern van mijn les, iedere keer het uiterste vragen. Een basketballer krijgt bij mij een andere training dan een persoon met over gewicht. Iedere klant is uniek, zo ook de training.

8. Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Sportieve resultaten zijn mooie herinneringen voor later, ik kijk liever naar het persoonlijk vlak. in 2010 scheurde ik 4 banden in mijn pols en een pols reconstructie volgde. Het beoefenen van karate, fitness en andere dingen die ik leuk vind zou niet meer kunnen.In 2014 behaalde in mijn 1e dan. Opgeven of toegeven aan deze blessure is nooit een optie geweest. Die mindset probeer ik over te brengen naar mijn klanten. Een van mijn eerste klanten was een jongen van 10 jaar. Een voetballer die in de groep nogal snel de "pineut" was en totaal geen zelf vertrouwen had. Na 2 maanden trainen ben ik bij hem gaan kijken en naast zijn verbeterde spel (opgeroepen voor een hoger team) had hij duidelijk meer zelf vertrouwen. Hij ging weer met plezier naar het voetbal toe en zelfs zijn beide ouders stonden van hem versteld. Op dat soort momenten ben ik trots.

9. Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Een topsporter begeleiden naar zijn of haar evenement. Samen naar een climax toewerken en daar een prestatie neerzetten. Op persoonlijk gebied zou ik dolgraag de Rotterdam marathon een keer willen lopen en in de nabije toekomst een trainings stage in Japan wilen volgen.

10.Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Naast het karate stap ik graag op de mountainbike, doe ik mee aan triathlons en vind ik het leuk om mee te doen aan allerlei evenementen met mijn bedrijf. Van zaalvoetbal tot volleybal als ik maar mag doen wat ik het liefste doe. Sporten!

 

Wil je Jimmy zijn expertise gebruiken om in shape te komen? Vraag dan nu een gratis intake gesprek aan via de volgende pagina:

Gratis proefles aanvragen bij Personal trainer Jimmy >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten