Loading

Blog

blog image

interview met personal trainer Stefan Hems

20 August, 2016 - 08:55

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Stefan Hems van Performance. Stefan geeft trainingen in Eindhoven en Oirschot.Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

1. Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Op dit moment ben ik 2 jaar als personal trainer werkzaam. Voorheen heb ik gewerkt als fitness trainer, bootcamp trainer en milon coach, dus ik ben al enige tijd in de sportwereld actief. 

 2. Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik heb voor een carrière als personal trainer gekozen, omdat sport passie en emotie is voor mij. Ik vind het prachtig om er voor te kunnen zorgen dat andere mensen hier net zoveel voldoening uit kunnen halen als ik.

 3.Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak? 

Geen dag is hetzelfde. Het geeft veel voldoening om iemand te helpen en het biedt veel uitdaging. Gezondheid is uitermate belangrijk en om daar beroepsmatig mee bezig te zijn is zeker geen straf.

 
4. Waar ben je in gespecialiseerd?

Strength & conditioning en functionele training hebben altijd mijn interesse gehad. Daar heb ik me dan ook verder in verdiept door allerlei opleidingen en cursussen te volgen en ik denk dan ook dat ik kan zeggen dat dit mijn specialismen zijn.

 5. Wat is je doelgroep?

Ik werk niet met een specifieke doelgroep: iedereen is welkom. Iedere persoon is anders en vormt dus een andere uitdaging. Wel vind ik het belangrijk dat er een klik moet zijn tussen mij als trainer en de klant. Dat levert de meest leuke en effectieve trainingen en de beste resultaten op.

 6. Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik probeer de klant altijd een speciaal gevoel te geven, de training een unieke ervaring te laten zijn, door net dat stapje extra te zetten. Simpel voorbeeld: Is het warm weer? Dan zorg ik voor een koelbox met gekoelde flesjes water. Gaan we een PT-traject in? Dan geef ik de klant een welkomstcadeau waarmee zij gerichter naar hun doelen toe kunnen werken. Dit kan bijvoorbeeld een foamroller of kleine (sport)materialen zijn. Daarnaast probeer ik de klanten ook echt op te leiden. Na een traject moeten zij de kennis en vaardigheden hebben om zelf verder te gaan en hun behaalde doelen te onderhouden.
Uiteraard blijf ik daarnaast studeren om zo mijn kennis en vaardigheden te vergroten. Hoewel ik dat eigenlijk niet iets vind waarin een trainer zich zou moeten onderscheiden, dat is in mijn ogen gewoon een must.

 7. Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Na een uitgebreide intakesessie starten we met een traject op maat. Een training bestaat vaak uit meerdere gedeeltes: stretchen, core, SAQ, weerstand/kracht en balans komen vaak terug. Een cooling down kan bestaan uit rustige oefeningen, stretchen of foamrollen. Tijdens de sessie zijn we gefocust bezig met de oefeningen en bespreken we tussendoor een stukje voeding en levensstijl. 
De trainingen die de klanten gaan doen of al gedaan hebben zijn overigens allemaal in te zien en bij te houden in een app op hun telefoon of via een website. Op die manier is het voor iedereen duidelijk, overzichtelijk en makkelijk(er) met plannen!

 
8. Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Eigenlijk ben ik elke keer weer trots wanneer een doel is behaald, maar ik ben ook trots wanneer een klant mij kiest om mee aan de slag te gaan tussen die berg personal trainers die er zijn.

 
9. Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ik zou graag een (kick)bokser of coureur willen begeleiden in hun training. Gewoon omdat ik die twee sporten zelf heel tof vind. Dit hoeft overigens geen prof te zijn, een amateur zou ook al helemaal prima zijn. Ik denk dat met dergelijke zoveel uitdagingen zijn die je samen aan kunt gaan.

 10.Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Om zelf in vorm te blijven, sport ik uiteraard veel en let ik goed op mijn voeding. Mijn training bestaat voornamelijk uit kracht-, suspension-, SAQ-training, en kickboksen. Ook verwerk ik altijd foamrollen andere SMR-technieken in mijn eigen training. 
En qua kennisgebied blijf ik ‘in vorm’ door regelmatige opleidingen en cursussen te volgen, zodat ik helemaal up-to-date ben van alle laatste ins en outs.

 

Wil je Stefan Hems zijn expertise gebruiken om in shape te komen? Vraag dan nu een gratis intake gesprek aan via de volgende pagina:

Gratis proefles aanvragen bij Personal trainer Stefan >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten