Loading

Blog

blog image

Interview met personal trainer Akwasi Aheng

11 August, 2016 - 12:53

 

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Akwasi Aheng. Akwasi geeft trainingen in Amsterdam, Amersfoort en Zeist. Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

1. Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

5 jaar Personal Trainer
8 jaar Fitness Instructrice
2 jaar CrossFit trainer

2. Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik heb altijd in het teken gestaan van sporten. ik heeft zelf veel aan fitness gedaan in sportscholen. Ondanks zijn handicap was zijn ambitie om Personal Trainer te worden. Met ondersteuning van doventolken heeft ik succes de opleiding CIOS Arnhem afgerond waarbij. ik zich ook nog eens gespecialiseerd heeft in de breedtesport. “Naast de sportopleiding heb ik mijn diploma Fit!vak A en B behaald en cursussen gevolgd op het gebied van onder meer Bootcamp, Personal Trainer Business, Functioneel Trainer en Sport en Voeding. Ik merk dat het mij ontzettend veel voldoening geeft om mensen te helpen met hun gezondheid. Want wat is er nou belangrijker dan een gezond en fit lichaam? Mijn motto is dan ook: Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen! Let’s get fit!”


3. Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak?

ik geeft les in Utrecht en Amsterdam bij onder andere Vondelgym waar ik een keer per maand Deaf CrossFit verzorgt. Daarnaast geeft ik ook Deaf Boksen een keer per maand. “gespecialiseerd in groepssportlessen, personal training, sport & voeding, looptrainingen, en bootcamp-hardlopen. Ook geef ik regelmatig een workshop gebarentaal aan trainers die met doven en slechthorenden te maken krijgen in hun sportclub of vereniging.” Sportclubs specifiek voor doven en slechthorenden bestaan er volgens Akwasi amper. “Meer en meer worden de dove of slechthorende sporters lid van een gewone (horende) sportclub. Je hoeft geen echte tolk te zijn om je verstaanbaar te maken. Tijdens deze workshop geef ik tips en tricks om beter om te kunnen gaan met dove en slechthorende sporters. Ook wordt naast de gebarentaal, visuele vaardigheden aangeleerd zoals gezichtsexpressie.”4. Waar ben je in gespecialiseerd?

Gewichtsverlies, fitter voelen, mensen die sport niet leuk vinden omtoveren tot sportievelingen.

5. Wat is je doelgroep?

mensen die willen afvallen,fitter worden,spiermassa opbouwen,goed uit zien lijf,

6. Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Voor mensen die slechthorend of doof zijn, kan sporten een obstakel zijn vanwege de vaak moeilijke communicatie met de trainer. Als je doof of slechthorend bent, is het vanwege de taalbarrière moeilijk om de juiste begeleiding te krijgen. Hoe het wel kan, laat Personal Trainer Akwasi Aheng zien. Hij is zelf sinds zijn geboorte slechthorend. Zijn spraak wordt hierdoor beïnvloed, maar dat weerhoudt hem er niet van Personal Training te geven aan zowel horende sporters als doven en slechthorenden.


7. Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Eerst is er altijd een intakegesprek om te kijken wat de doelstelling is en of er een klik is tussen degene die ik ga trainen en mij. Je gaat toch voor een bepaalde tijd met elkaar samenwerken en dan is dit zeker belangrijk.

8. Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Elk resultaat groot of klein is om trots op te zijn, met kleine stapjes worden grote resultaten gehaald.

9. Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ooit wil ik een eigen PT club gaan runnen waar ik mijn sport wereld kan creeren.
voor doven-slechthorend!

10.Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Crossfit + Hardlopen

 

Wil je een keer een proeftraining volgen bij Akwasi Aheng?
Ga dan nu naar zijn profiel en vraag een proeftraining aan 

Profiel Akwasi Aheng bekijken >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten