Loading

Blog

blog image

9 voordelen van een vast nummer voor personal trainers

29 July, 2016 - 14:50

Als als personal trainer ben je regelmatig met klanten in gesprek of geef je trainingen. Hierdoor ben je soms telefonisch slecht bereikbaar. Veel trainers zijn bang dat ze door hun slechte bereikbaarheid klanten verliezen of potentiële klanten mislopen. Je klanten het gevoel geven dat je goed bereikbaar bent is belangrijk, echter is het ook van belang om je klanten altijd persoonlijke aandacht te geven. Een telefoontje tussendoor kan erg storend zijn en klanten kunnen er geïrriteerd door raken. De vraag is dan ook hoe je het probleem van bereikbaarheid zo professioneel mogelijk op kunt lossen. In dit artikel bespreken we een simpele en goedkope oplossing; het kiezen voor een vast nummer, met extra handige functies en opties. 

Kies voor een betrouwbare aanbieder 

Bij het kiezen voor een vast nummer is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder, zodat je niet vast zit aan een ongunstig contract waar je niet vanaf komt. Een betrouwbare aanbieder is bijvoorbeeld www.bereik.io, hier kun je in 3 eenvoudige stappen je eigen vaste nummer uitkiezen. Bereik is eigenlijk een complete telefooncentrale en een vast nummer op jouw mobiele telefoon. Zij bieden naast een vast nummer diverse nuttige functionaliteiten voor een goede prijs. Bovendien is het contract makkelijk maandelijks opzegbaar. Bij deze aanbieder kun je kiezen uit twee pakketen, waarbij je zelf het aantal belminuten kunt bepalen. Deze belminuten worden gebruikt op het moment dat je gebeld wordt op je vaste nummer. Afhankelijk van je pakket, ontvang je bij je vaste nummer diverse handige functies die je bereikbaarheid en betrouwbaarheid richting klanten vergroten. 

Functionaliteiten

Bij Bereik kun je de functies instellen naar jouw wensen, afhankelijk van de situatie waar jij een vast nummer voor gebruikt. De belangrijkste functie is natuurlijk het doorschakelen van je 06 telefoonnummer naar het door jou gewenste en gekozen vaste  telefoonnummer. Daarnaast kun je instellen wat er moet gebeuren wanneer jij je vaste nummer niet op kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de beller door te sturen naar je Bereik voicemail of kun je een geluidsfragment inspreken.Een welkomsboodschap of geluidsfragment kun je zelf inspreken of laten inspreken door een professionele voice over stem . 

Met Bereik kun je naast telefoontjes ontvangen tevens met je vaste nummer bellen vanaf je mobiele telefoon. Zo kun jij ook klanten terugbellen met het vaste nummer. Via een handige mobiele app kun je overal ter wereld direct uitbellen met je vaste nummer, vanaf je mobiel. In deze app kun je tevens de bel historie inzien, waardoor je eenvoudig je gevoerde en gemiste gesprekken kunt raadplegen. Laten we eens kijken wat de overige voordelen zijn van het kiezen voor een vast nummer. 

De voordelen van een vast nummer 

1. Betrouwbare uitstraling

Met een vast nummer heb je de uitstraling en bereikbaarheid van een groot bedrijf. Een vast nummer geeft (potentiële) klanten het gevoel van betrouwbaarheid en vertrouwen. De ervaring leert dat een vast nummer de omzet kan verhogen. Dit komt omdat klanten bij twee identieke aanbieders eerder voor de aanbieder met een vast nummer kiezen dan voor de aanbieder met een 06 nummer, omdat dit professioneler en zakelijker overkomt. 

2. Privé en zakelijk gescheiden houden

Een nadeel van het gebruiken van je 06 nummer voor werk is dat privé en zakelijk snel door elkaar heen lopen. Men kan je continue bereiken en onbekenden kunnen je via Whats app benaderen. Door een vast telefoon nummer in gebruik te nemen kun je makkelijker privé en zakelijk gescheiden houden zonder dat het je omzet kost. 

3. Vakantie

Als je op vakantie gaat is het fijn als je klanten weten dat je tijdelijk niet bereikbaar bent. Als je een vast nummer gebruikt kun je een (tijdelijke) persoonlijke boodschap inspreken, waarop je bijvoorbeeld aangeeft wanneer je terug bent of wie ze eventueel kunnen benaderen in geval van nood. Bovendien kun je je mobiele 06 nummer gewoon aanlaten voor privé gesprekken zonder dat je gestoord wordt door klanten tijdens je vakantie.

4. Groeiplannen

Stel dat je personal trainer business (in de toekomst) groeit en je personeel aanneemt, dan is een vast nummer onmisbaar. Klanten die vanaf het begin van je bedrijf gewend zijn jou op je 06 nummer te bellen, zullen dat ook in de toekomst doen, terwijl je wellicht juist wilt dat iemand anders je telefoontjes overneemt. Door in een vroeg stadium te starten met een vast nummer ben je alvast klaar voor de toekomst.

5. Je bepaalt zelf je bereikbaarheid

Met een vast nummer kun je zelf bepalen tussen welke tijden jij bereikbaar bent op jouw nummer. Buiten deze tijden kun je kiezen voor een geluidsfragment die je zelf in kunt spreken of kunt laten inspreken en zul je niet gestoord worden als je telefoon gaat. Ook kun je instellen wat er gebeurt als klanten buiten deze openingstijden jouw nummer bellen. Zo ben je optimaal bereikbaar wanneer jij het wilt. Wanneer je gebeld wordt zal er dus doorverbonden worden op de door jouw ingestelde wijze.

6. Je kunt acties promoten via je telefoon

Je kunt een eigen geluidsfragment inspreken. Een geluidsfragment kun je gebruiken om je telefoonnummer een extra stukje professionaliteit uit te laten stralen. Zo kun je via een geluidsfragment je openingstijden vermelden, de beller verzoeken om later terug te bellen of om een bericht achter te laten. Ook wordt een geluidsfragment vaak gebruikt om bijvoorbeeld een promotie onder de aandacht te brengen terwijl de beller doorverbonden wordt. Hierdoor kun je marketing acties extra onder de aandacht brengen terwijl de klant wacht tot de telefoon wordt opgenomen. 

7 Altijd en overal je voicemails beluisteren

In de diverse modules heb je de mogelijkheid om de beller een bericht in te laten spreken wanneer je niet bereikbaar bent. Op het moment dat de beller een bericht heeft ingesproken, ontvang je direct een email. In de bijlage van de email ontvang je een MP3 bestand met het ingesproken bericht, deze kun je dan overal beluisteren, ook vanaf je computer.

8. Overzicht 

Via de handige app heb je overal controle over je telefonie en heb je altijd toegang tot de belangrijkste gegevens zoals gemiste oproepen en voicemail berichten. 

9. Snel geregeld en geen moeilijke contracten

Bij Bereik kun je je eigen nummer al binnen 5 minuten ontvangen, bovendien kun je zelf je vaste nummer uitkiezen. Je hebt de keuze uit een telefoon nummer met een landelijke uitstraling of een regionaal nummer. Elk pakket heeft 1 gratis telefoon nummer. Je betaalt geen eenmalige opstartkosten en kunt het gratis uitproberen voor 7 dagen. Daarna betaal je een vast bedrag per maand, (vanaf 5 euro per maand) en is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Klik HIER voor meer informatie

 

Lees ook:

Houd je cliënten tevreden tijdens het afvaltraject! >>

50 manieren om m eer uit je business te halen als persenal trainer! >>

Hoe kun je als personal trainer door de juiste vragen te stellen meer klanten binnenhalen? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten