Loading

Blog

blog image

Interview met personal trainer Riekelt Woort uit Urk

09 July, 2016 - 14:24

1. Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

 

Ik ben nu 1 jaar werkzaam als personal trainer maar daarvoor werkte ik ook al 4 jaar als fitnesstrainer. 

 

2. Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

 

Door mijn werk als fitnesstrainer kreeg ik te maken met klanten die hun zelf opgestelde doelen niet haalden en daar gefrusteerd van raakten. Ik ging me verdiepen in personal training en was daardoor zo enthousiast geworden dat ik de cursus ben gaan volgen. Nu heb ik de mogelijkheid om klanten met specifieke wensen te begeleiden zodat ze hun doel kunnen behalen en met plezier blijven bewegen. 

 

3. Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak? 

 

Het leukste van personal trainer zijn is om echt 100% met de klant bezig te zijn en die te helpen om zijn/haar doelstelling te behalen. Dat geeft me echt een kick als het weer gelukt is om een traject met een tevreden klant af te sluiten. Je bouwt tijdens het traject ook echt een band op met de klant, tijdens normale trainingen heb je wel contact met de klanten maar niet zo intensief als tijdens de personal training sessies.

 

4. Waar ben je in gespecialiseerd?

 

- Fit worden en fit blijven

- begeleiding bij gewicht verliezen 

- begeleiding bij gewichtstoename

- krachttraining

- voedingsadvies

 

5. Wat is je doelgroep?

 

Ik heb verschillende doelgroepen die bij mij een personal training traject volgen, denk bijvoorbeeld aan zakenmensen, directeuren die weten dat een fitte lifestyle hoort bij een fit bedrijf, maar ook jonge moeders die na een bevalling weer in shape willen komen kunnen bij mij terecht. Daarnaast heb ik ook een aantal mensen begeleid met specifieke wensen op het gebied van afvallen, gewichtstoename, en krachttraining. Eigenlijk kan iedereen bij mij terecht voor een persoonlijk samengesteld trainingsprogramma.

 

6. Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

 

Bij mij staat eerlijkheid tegenover de klant voorop. Ik zal de klant geen oefeningen opgeven die hij niet zelfstandig kan uitvoeren. Maar ook als de klant een onrealistisch doel  voor zichzelf heeft bedacht dan zal ik toch proberen om samen met de klant een doelstelling  te vinden die haalbaar is binnen de vooraf bepaalde periode. 

Voor mij is het belangrijkste dat de klant met een tevreden gevoel terugkijkt op het traject. 

 

7. Hoe verloopt een personal trainingssessie?

 

Het ligt er een beetje aan wat de doelstelling van de klant is. Een training bestaat wel uit een aantal vaste facetten zoals: warming-up, cooling down, stretching. Als de doelstelling vetverbranding is dan doen we meer functionele training zoals bijv. HIIT, en als de klant meer spiermassa wil opbouwen dan doen we wat meer krachttraining. 

 

8. Op welke behaalde resultaten ben je trots?

 

Voor mij is ieder traject dat ik met succes kan afsluiten even belangrijk. Voor mij is het belangrijk dat de client tevreden is met het behaalde resultaat en als dat lukt dan voel ik me trots. 

 

9. Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

 

Ik vind het een uitdaging om de dingen die ik nu al doe verder uit te bouwen, om zo nog meer trajecten met succes te kunnen afsluiten. 

Elke klant is weer een nieuwe uitdaging die ik graag aan ga. 

 

10.Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Ik heb een grote passie voor krachttraining en gebruik deze training dan ook om in vorm te blijven, daarnaast doe ik ook aan cardiotraining om mijn conditie op peil te houden. 

 

Wil je Riekelt zijn expertise gebruiken om in shape te komen? Vraag dan nu een gratis intake gesprek aan via de volgende pagina:

Gratis proefles aanvragen bij Personal trainer Riekelt >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten