Loading

Blog

blog image

Interview met personal trainer Joyce uit Haarlem

22 May, 2016 - 13:45

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Joyce uit Haarlem. Wij stelden haar 10 vragen over haar leven als personal trainer.

 

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Ik ben reeds 6 jaar actief als Personal Trainster.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?


Ik heb gekozen voor een carrière als personal trainer, omdat sport en bewegen mijn passie is en voor mij is er niets zo leuk als met mensen te werken die hun leven willen veraangenamen door gezond en fit te worden en te blijven. Het geeft mij een blij gevoel om mensen te zien groeien en ze iedere keer met meer energie terug te zien komen. 

 

Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak?

Personal Trainer zijn is niet alleen mijn werk maar ook mijn hobby. 
Ik heb te maken met allerlei soorten en maten mensen met allemaal hun eigen doelstellingen. Daardoor varieren trainingen constant en zijn ze uniek en op maat gemaakt. Ik train zowel buiten als binnen. Ik train zowel kracht, conditie, coördinatie, flexibiliteit en snelheid. Hierdoor is Personal Training zeer afwisselend werk. 
 

Waar ben je in gespecialiseerd?

Ik ben gespecialiseerd in het gefaseerd opbouwen en samenbrengen van coretraining, kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit gericht op het realiseren van Personal Training doelen.


Wat is je doelgroep?

Alle mensen zijn welkom zolang ze maar gemotiveerd zijn of gemotiveerd willen worden.


Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

 Ik onderscheid mij van andere Personal Trainers doordat ik met 24 jaar ervaring in de sport van alle markten thuis ben geworden. Zowel voor kracht, conditie, coördinatie, flexibiliteit, snelheid en coretraining kun je bij mij terecht. Dit zijn nu net o.a. 5 factoren die je totale fitheid bepalen! Daarnaast ben ik eerlijk tegen mijn klanten en corrigeer ik hen. Personal Training is persoonlijk en mensen kunnen bij mij terecht voor allerlei doelstellingen, zoals afvallen, een betere conditie, meer flexibiliteit, meer kracht, meer vitaliteit en gewoon lekkerder in je vel zitten met meer energie.


Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Een Personal Trainingssessie hangt helemaal af van de doelstelling van de persoon. Ik geef 2 voorbeelden.

  1. Iemand die wil afvallen zal eerst naar een half uur cardio voor vetverbranding  toe werken aangevuld met een half uur kracht en functional training. Door deze combinatie toe te passen zal de cliënt  niet alleen doelmatig afvallen maar zal zijn of haar  hart- en spierconditie als ook zijn of haar spierkracht en coördinatie toenemen door speciaal hierop afgestemde oefeningen toe te passen.  We sluiten af met stretches voor het hele lichaam.
  2. Iemand met fysieke klachten mist vaak flexibiliteit. Door te stijve spieren gaat men in het bewegingspatroon compenseren.  In een sessie voor meer flexibiliteit doen we eerst een warming up met verschillende yoga stretches. Vervolgens zullen we verschillende stretch- en ademhalingstechnieken toepassen en afsluiten met 5 minuten diepe ontspanning.

 


Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Ik ben trots op een mevrouw die zichzelf nooit kon aanzetten tot sporten en wilde afvallen. Nu traint ze minimaal 2 x in de week zelfstandig. Ze is blijer, slanker en een vrouw die trots op haar zelf is geworden. 

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ik zou graag iemand willen uitdagen die al jaren van plan is om veel af te vallen. Ik wil deze persoon heel graag helpen zijn/haar doel te bereiken om zo  zijn/haar gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.


Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Ik geef naast personal training ook groepslessen, waarin ik zelf natuurlijk veel meedoe.
Daarnaast dans, jog, skate, zwem, fitness, stretch en ontspan ik regelmatig.


Wil je een keer een proefles proberen bij Personal trainer Joyce, bekijk dan haar profiel en maak direct een afspraak >>

 

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten