Loading

Blog

blog image

Interview met personal trainer Jeroen Lutjeboer

07 March, 2016 - 11:48

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Jeroen Lutjeboer. Jeroen geeft trainingen in Westervoort en Duiven. Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Vanaf 2012 ben ik zelfstandig Personal Trainer met een eigen studio

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Als fitness instructeur miste ik iets en merkte ik dat het moeilijke was om cliënten te helpen met hun doelstelling en dat die doelstelling vaak niet gehaald werd. Vaak kwam dit omdat er geen afspraken worden gemaakt en het sporten in een sportschool erg vrijblijvend is. Als Personal Trainer zit je veel meer boven op de doelstelling van je client waardoor je nu wel keiharde resultaten haalt. 

Waarom is personal trainer zijn z’n leuk vak? 

Ieder dag is anders, Iedere doelstelling is anders hierdoor werk je heel specifiek naar iets toe en dat doe je samen. Je moet als trainer veel meer in de trainingsstof zitten waardoor het soms moeilijk is maar juist ook erg uitdagend. Dit alles maakt het vak Personal Trainer erg veelzijdig, leuk en heel erg leerzaam.

Waar ben je in gespecialiseerd?

 Waar ik tot nu toe de beste resultaten mee behaal is revalidatie en leefstijl verandering met als gevolg, verlies van lichaamsgewicht.

Wat is je doelgroep?

Mijn doelgroep zijn mannen en vrouwen met een gezin die worstelen met hun leefstijl en die leefstijl willen verbeteren.

Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik probeer in mijn studio een gezellige, rustige en aangename sfeer te creëren.
Juist niet het overdreven “drill instructor” gevoel. 
 

Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen omdat iedereen een andere doelstelling heeft, maar ik streef erna dat iedere les anders is. Over het algemeen kan je mijn lessen in 3 stappen verdelen. deel 1: Warming-up/cardio, deel 2: kracht, core/stabiliteit, deel 3: ab-attack sessie.

jeroen lutjeboer personal training

Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Ik ben elke keer weer trots als er een client naar huis gaat die tevreden is over zijn eind resultaat. Maar mijn mooiste resultaat is toch wel dat ik een vrouw van 65 met een chronische vorm van leukemie heb mogen trainen na haar chemo therapie. Het is ons weer gelukt om haar uithoudingsvermogen en kracht weer volledig terug te krijgen en dat haar bloedwaarden tot op de dag van vandaag goed en stabiel zijn.

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

In mijn woonplaats Westervoort start het project “kinderen op gezond gewicht” ik zou graag met de ouders van deze kinderen aan de slag willen gaan.

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Tijdens de lessen door train ik zelf en dan vooral korte en krachtige krachttraining sessie. Ik vind het heerlijk om eens in de 2 maanden een rondje te golfen en ik moet mijn beenspieren onderhouden voor de jaarlijkse ski vakantie.

Ben jij op zoek naar een personal trainer en wil je een keer een training volgen bij Jeroen? 
Ga dan naar zijn profiel en vraag een proefles aan:

Meer info Personal trainer Jeroen Lutjeboer >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten