Loading

Blog

blog image

Vleesvervangers, gezonde keuze?

26 February, 2016 - 11:48

Als je geen vlees wilt eten, wil je natuurlijk wel alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgen. Maar zijn vleesvervangers wel een verstandige keuze?

In de supermarkt zijn veel verschillende vlees vervangende producten verkrijgbaar.

Het Wetenschappelijke tijdschrift EOS heeft onderzoek gedaan naar de samenstelling van meer dan 240 vleesvervangers. In de (vlees)vervangers mag niet meer dan 10 gram vet per 100 gram zitten, echter concludeerde onderzoekers dat meer dan de helft van de onderzochte producten meer vet dan de aanbevolen hoeveelheid bevatten.

Daarnaast bevatten een kwart van de vervangers niet genoeg eiwitten en haalde slechts vier producten het aanbevolen zoutgehalte. In andere gevallen bevatten vleesvervangers soms veel zout en vet, en weinig eiwit. Kortom via vleesvervangers kan er een tekort of overschot in essentiële voedingstoffen ontstaan.

Maar wat te doen als vlees eten een echte NO GO is in jou boekje?
Eet meer groente en peulvruchten! Deze producten bevatten veel ijzer en eiwitten, het is namelijk niet perse nodig om vleesvervangers te gebruiken!
 Vleesvervanger gezonde keuze?

Meer informatie over (vlees)vervangers, vervangende groente en/of peulvruchten? Vraag de diëtiste van WorkoutCentre Be You om hulp! Zie: www.personaltrainingbeyou.nl/dietiste/

 

Lees ook

De laatste 3 kilo's willen er maar niet af...! >>

Feit of fabel: als ik heel veel eiwit eet, word ik vanzelf gespierder >>

Hoe eet je gezond met een druk leven? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten