Loading

Blog

blog image

Gewicht verliezen zonder hongergevoel?

16 February, 2016 - 10:44

De meeste van ons zullen zich er wel in herkennen. Je hebt besloten dat je wat kilo’s wilt afvallen deze maand, maar je hebt nog wel een paar etentjes en feestjes gepland staan. Wat nu? De afspraken afzeggen? Niet in de verleiding komen om iets extra’s te eten of te drinken? Nee, zeggen tegen al het lekkers wat wordt aangeboden?

Met wat eenvoudige aanpassingen in het voedings– en trainingsschema kun je er al voor zorgen dat je wat kilo’s verliest, zonder dat je sociale leven eronder gaat lijden!

 • Ontbijt
  Zorg dat je een stevig en vezelrijk ontbijt neemt. Dat betekend dus geen cornflakes of een boterham met jam. Een stevig ontbijt zorgt voor een langer verzadigd gevoel.
 • Jezelf alles verbieden, helpt niet
  Drink je graag een wijntje in het weekend? Of ben je dol op chocolade, koekjes, chips of ijs? Het is lastig om deze producten iedere dag in je voedingspatroon te verwerken omdat deze vaak calorierijk zijn en veel vetten en suikers bevatten. Alleen het ontzeggen van jouw quilty pleasures werkt vaak averechts. Maak met jezelf een realistische afspraak hoe vaak je jouw quilty pleasure mag nemen. Geniet er intens van en neem genoegen met een kleine stukje, handje of schaaltje en zorg dat je compenseert!
 • Graai niet zonder na te denken
  Denk na voordat je iets gaat eten en graai niet zonder na te denken in de koekjes- of snoepjes pot. Eet wat goed voor je is en neem de tijd voor maaltijden. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel.
 • Kijk naar je calorie inname
  Door minder calorieën binnen te krijgen en meer te bewegen, is een makkelijke manier om kilo’s kwijt te raken. Alleen neemt hierdoor vaak de lichaamsspierpercentage af. Door meer calorieën uit eiwitten dan koolhydraten te halen los je dit probleem op. Ook niet te vergeten: krachttraining!
 • Zie vet niet als je vijand!
  Je lichaam heeft vet nodig en je krijgt er een sneller verzadigd gevoel door. Maar kies voor de ‘gezonde’ vetten en haal de transvetten uit je voedingspatroon.

Wil je graag wat kilo’s verliezen, maar te vaak last van een hongergevoel waardoor jou doelstellingen mijlen ver weg lijken te liggen? Neem dan contact op met onze diëtiste! Ook het hongergevoel valt op te lossen waardoor doelstellingen dichterbij liggen dan je denkt! www.personaltrainingbeyou.nl/dietiste/

 

Lees ook

Feit of fabel: als ik genoeg in de zon kom, hoef ik geen vis te eten.. >>

Brood: onmisbaar in een gezond eetpatroon >>

Speltbrood: beter dan tarwe? >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten