Loading

Blog

blog image

5 redenen om met een personal trainer te trainen

29 January, 2016 - 14:19

Trainen met een personal trainer wordt steeds populairder en dat is niets voor niets. De voordelen die het biedt zijn vele malen groter dan de kosten die het met zich meebrengt. Bovendien zijn we steeds meer bereid om te investeren in onze gezondheid. Daarin willen we het liefst een op maat gemaakt advies en uiteraard kwaliteit. Daarnaast zijn afwisseling, plezier en resultaat voor veel mensen belangrijk als het om trainen gaat. En dat is nou precies wat een personal trainer jou kan bieden. Overweeg jij om met een personal trainer te trainen, maar twijfel je nog een beetje? In dit artikel vind je vijf redenen waarom het trainen met een personal trainer een goede investering is! 

 

1# Een personal trainer is een goede stok achter de deur

Trainen met een personal trainer kan je net dat duwtje in de rug geven die je nodig hebt om weer te gaan (beginnen met) sporten. Als jij moet betalen voor een sessie sla je deze namelijk niet zomaar over, zonde van je geld! Jouw trainer is een goede stok achter de deur en motiveert jou op momenten dat je het echt even niet meer ziet zitten. Bovendien zijn er veel trainers die ook trainingen aan huis geven, zodat je er echt niet meer onderuit kan. 

 

2# Een personal trainer zorgt voor een programma op maat

Omdat ieder mens uniek is en een ander lijf of andere doelstellingen heeft, is het belangrijk om een op maat gemaakt programma te volgen. De trainingsschema’s die je in de sportschool krijgt of random van internet plukt, zijn vaak erg breed en algemeen waardoor je minder snel resultaat behaalt. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat de training past bij jouw lijf, doelstellingen en overige randvoorwaarden, zoals tijd, plaats en persoonlijke voorkeuren. Bovendien weet een personal trainer wanneer oefeningen aangepast moeten worden, zodat je de zogeheten plateaufase (de fase waarin je - als je niks aanpast - geen vooruitgang meer boekt) kan doorbreken. Hierdoor boek je veel effectiever resultaat en blijf je gemotiveerd. Handig als je in korte tijd bepaalde doelen wenst te behalen. 

 

3# Je leert de juiste (basis) technieken

Mocht je geen budget hebben om voor langere tijd met een trainer te trainen, dan is het zeker ook de moeite waard om een paar losse sessies te boeken bij een trainer. Hij of zij kan je de juiste technieken van oefeningen laten zien en de basis van trainen aanleren. Door te investeren in deze uitleg en trainingen, leg je een goede basis waarop je verder kunt bouwen. Bovendien heb je door een juiste uitvoering van oefeningen minder kans op blessures en werken de oefeningen effectiever. Er zijn zo veel mensen in de sportschool die maar wat doen zonder dat ze weten waarom ze iets doen. Omdat ze toevallig iets gezien hebben op internet denken ze dat het voor hen ook wel werkt. Als je weet wat je doet en vooral waarom je iets doet, boek je veel sneller en beter resultaat. Bovendien, als je eenmaal begrijpt waar het bij trainen echt om draait, kun je na een tijdje zelf je trainingen uitvoeren en bijstellen. Loop je vast? Dan kun je weer een trainer inschakelen om te kijken op welke punten je kunt verbeteren. Je hoeft dus niet continue met een personal trainer te trainen. 

4# Mental coaching

Veel personal trainers hebben ook een opleiding op het gebied van (mental) coaching. Het veranderen van een lifestyle vraagt namelijk meer dan alleen af en toe trainen met een personal trainer. Een goede personal trainer kan samen met jou naar bepaalde patronen, gedragingen en blokkades kijken die je in de weg staan om jouw doelen te behalen. Hij of zij kan je bewust maken van je patronen en je ondersteunen in het aanleren van nieuwe gewoontes en positief gedrag. Zie dat maar eens zelf te veranderen!

waarom met een personal trainer trainen

5# Uitdaging, afwisseling en variatie

Last but not least, trainen met een personal trainer is ook gewoon leuk en uitdagend. Een trainer kan binnen jouw trainingsprogramma zorgen voor voldoende afwisseling en een training leuk maken, waardoor jij gemotiveerd blijft en plezier blijft behouden in het trainen. Het op het juiste moment afwisselen van oefeningen en variëren in oefenen, intensiteit, gewichten etc. zorgt bovendien voor beter en sneller resultaat. Jouw personal trainer daagt je - als het goed is - uit om je grenzen op te zoeken en net dat beetje extra te geven. Je trainer kan je ook helpen om zwaardere gewichten te pakken, die je normaal gesproken niet in je eentje zou durven of kunnen pakken in verband met veiligheid. Een personal trainer haalt het maximale uit jou en een training. 

Heb je een wat krapper budget om in je gezondheid te investeren? Tegenwoordig vind je ook een combinatie van personal training met online coaching of een geheel online cachingtraject. Bij de eerste optie heb je een intake met een personal trainer, een meting en leer je de basis van jouw trainingsschema die voor jou op maat is gemaakt. Je gaat zelf aan de slag, maar hebt regelmatig evaluatie-, meet- en bijstuurmomenten waarin je je vragen kunt stellen en waarmee plateau fases doorbroken worden.  

Een geheel online coachingtraject is ook een optie; tegenwoordig heb je goede online aanbieders. Hierin wordt aan de hand van een uitgebreide vragenlijst een training voor je samengestel en krijg je een persoonlijke online coach toegewezen die al jouw vragen beantwoordt over trainen, eten en gedrag. Trainen moet je wel zelf doen, dus een flinke dosis discipline is zeker gewenst. 

Minder discipline? Een Small Group Training biedt de voordelen van personal training, maar dan voor een lager tarief.
Lees er hier meer over. 

Wat zijn voor jou redenen om met een personal trainer te trainen? 

Laat je reactie hieronder achter.

Wil jij ook trainen met een personal trainer bij jou in de buurt? 
Vul dan hier je postcode in en vind jouw droomtrainer: JA! ik zoek een trainer bij mij in de buurt!

Lees ook:

> > Wat zijn de voordelen van krachttraining voor vrouwen?

> > Waarom is het goed om muziek te luisteren tijdens trainen?

> > 10 gezonde tussendoortjes. Weg met de Sultana en Liga!

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten