Loading

Blog

Hoe een personal trainer jou in 5 eenvoudige stappen minimaal 5 kg gaat laten afvallen!

29 December, 2015 - 14:24

Een personal trainer kan je in vijf eenvoudige stappen minimaal 5 kg af laten vallen, hoe? Als je een antwoord wilt op deze vraag, lees dan snel verder!

Zorg voor een doel

Samen met een personal trainer kun je in korte tijd veel en verantwoord afvallen, maar hoe gaat dat in de praktijk? Je hebt jezelf een doel gesteld. Je wilt namelijk afvallen, maar wat wil je bereiken en binnen welke tijd? Zorg dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Dit doel is dan je houvast om naar toe te werken. Een personal trainer kan je daarbij helpen en dan kun je in vijf stappen vijf kg afvallen. Daarbij moet je als eerste dus weten wat je doel is, binnen hoeveel tijd wil je hoeveel kg afvallen? Eventueel kun je ook bedenken hoe je dat wilt gaan doen, gezonder eten of meer bewegen of beide?

 

Bewegen met regelmaat

Je hebt nu je doel voor ogen en dan kun je met de personal trainer bekijken hoe je meer kunt bewegen. Door meer te bewegen ga je calorieën verbranden en dan kun je kilo’s kwijtraken. Laat de auto staan en ga met de fiets boodschappen doen of naar het werk.

 

Let op je voeding

De voeding speelt ook een belangrijke rol en daar zal de personal trainer ook op inspelen. Je hebt eerst een doel, dan ga je meer bewegen en dan ga je jouw eetgewoontes bekijken, hoe kunnen die beter worden? Snacks laten liggen, let op wat je eet. Er staat soms op producten geschreven dat ze gezond zijn, maar dat is niet altijd het geval. Let daar daarom goed op en zorg dat je van de personal trainer te horen krijgt wat je beter wel en niet kunt eten als je af wilt vallen. 

 

Hanteer een schema en houd je er aan

Samen met de personal trainer kun je een schema opstellen en dat schema zal er dan voor zorgen dat je iedere dag weet hoe je aan je doel kunt werken. Je kunt de ene dag meer lopen, de andere dag fietsen, dag drie een gezonde maaltijd voor jezelf maken en terug naar dag een. Zo houd je het afvallen leuk en blijf je gemotiveerd. Met een schema weet je precies wat je moet doen en kun je per dag bekijken hoe je je doel gaat bereiken.

 

Blijf gemotiveerd

Motivatie is een belangrijk gegeven en ook daarbij kan de personal trainer je helpen. Variatie aanbrengen in je programma is een goede optie. Je blijft hierdoor meer gemotiveerd en het wordt niet saai. Maar het is ook fijn om resultaat te zien en van daaruit kun je ook nog meer zin krijgen om aan je doel te werken. Samen met de personal trainer ben je sterker en ervaar je ook dat je er echt niet alleen voor staat.

 

Wil je hulp bij het afvallen? Schakel dan een personal trainer in en laat je op de juiste manier begeleiden.

Klik hier voor een personal trainer bij jou om de hoek >>

 

Lees ook

The power of ineterval training >>

Slank de zomer in >>

Het jojo effect >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten