Loading

Blog

blog image

5 tips om een succesvolle personal trainer te zijn en blijven!

10 November, 2015 - 18:30

Succes tip 1; Netwerk

Personal trainen draait allemaal om wie je kent en wie jou kent. Zeker als je net begint is het investeren in je netwerk als je nog niet in de branche hebt gewerkt. Laat geen gelegenheid voorbij gaan om een hand te schudden en te vertellen wat je doet. Of je nu op een verjaardag zit, een netwerk bijeenkomst of op een gemeenschappelijke omgeving, laat geen kans voorbij gaan.

Maar waar begin je? Denk aan beurzen die gericht zijn op gezondheid en fitness. Dit kunnen grote beurzen zijn maar ook de kleinere bij lokale verenigingen hebben vaak veel bezoekers en deze zitten meteen in jouw gebied. Maar ook netwerkbijeenkomsten van lokale ondernemers zijn vaak interessant voor starters. Vaak wordt er een podium geboden aan starters om zich te introduceren en aan te geven waar ze naar op zoek zijn.

Vergeet nooit je visitekaartjes mee te nemen waar je ook naartoe gaat. Maar leg bijvoorbeeld ook standaard flyers of extra info leafllets in je auto. Mocht je nu op een plek komen waar je deze mooi zou kunnen achterlaten dan kan je dit meteen doen.

 

Succes tip 2; Maak niet te grote beloftes, maar maak ze wel meer dan waar

Veel trainers en ondernemers vertellen een mooier verhaal dan ze eigenlijk kunnen leveren. Op deze manier kan je misschien een klant binnenhalen maar zal je flink onderuit gaan als je die beloftes ook daadwerkelijk waar moet gaan maken. Beter schep je bij mensen vertrouwen dat je de situatie aankan maar houd je wat opties open. Als ze dan eenmaal je klant zijn verras je ze door ze meer te geven dan ze verwachten. Geef een klant het gevoel dat ze de enige zijn

Mond-tot-mond reclame is je beste manier om aan nieuwe klanten te komen. Zorg er dus voor dat er positieve verhalen over je de ronde doen ipv negatieve.

 

Succes tip 3; bouw aan relaties

Laat je klanten niet alleen maar aan apparaten hangen terwijl jij aftelt hoeveel ze nog moeten. In de tijd die je hebt tussen de oefeningen door vraag je ze naar hun leven, familie, carriere en dromen. Blijf ten allen tijden proffesioneel maar probeer je klanten echt te leren kennen.

Als je deze informatie hebt moet je er natuurlijk ook wat mee doen. Vraag eens naar iemand zijn familie of vraag tussendoor hoe die sollicitatie is gegaan. Als er ruimte voor is vertel dan ook eens wat over jezelf en laat je klanten zien dat je ook maar een mens bent.

Op deze manier bouw je aan wederzijds vertrouwen en een gunfactor. Klanten zullen eerder geneigd zijn bij jou te blijven trainen en jou aan andere aan te bevelen

 

Succes tip 4; Onderscheid jezelf

Herken je eigen sterke kanten en buit ze uit. Train je liever een-op-een of liever in een grotere groep. Voel je je meer op gemak bij tieners of juist wat oudere mensen. Blijf je je sterktes en profiteer hier van. Loop niet van trend naar trend waardoor je continu bezig bent jezelf aan te passen aan je omgeving.

Kies daarbij een training waar je je goed bij voelt. Of dit nu meer cardio of kracht gericht is, leg hier je focus op. Probeer niet goed te zijn in alles om maar zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Presenteer jezelf echter op het gebied van 1 kwaliteit en haal zo gericht klanten binnen die naar alle waarschijnlijkheid ook blijven.

Succes tip 5; stop nooit met ontwikkeling

De wereld om je heen stopt nooit met draaien. Als je wilt dat je business blijft groeien zal je moeten blijven ontwikkelen, leren en aanpassen. De methodes die vandaag werken hoeven dat niet over  maanden nog steeds te doen. Blijf bij door trainingen te volgen, te blijven leren en veel te lezen op het gebied van vernieuwde technieken en ontwikkelingen.

Hoe meer je jezelf ontwikkelt hoe meer je gewaardeerd zal worden door je klanten en hoe groter de kans dat je nieuwe klanten aantrekt.

 

Lees ook: 

 Fitness trainer a opleiding >>

Hoe werf je klanten als personal trainer? >>

Vijf redenen om personal trainer te worden >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten