Loading

Blog

blog image

Mailchimp vs Aweber - een vergelijking van twee Email Marketing Leveranciers

09 November, 2015 - 14:12

Ondernemers die nog geen gebruik maken van email marketing voor hun bedrijf, moeten echt overwegen om dit te gaan doen. Een email lijst of nieuwsbrief is de beste manier om jouw publiek mee in actie te laten komen.

 

Mailchimp – de beste keus voor de beginner

Om eerlijk te zijn worden de meeste mensen in eerste instantie aangetrokken tot Mailchimp vanwege hun proefperiode waarin je hun diensten gratis mag gebruiken tot een maximum van 2000  abonnees. 
Opgelet. Er is een grote beperking aan de hoeveelheid e-mails die je mag sturen met een gratis MailChimp account. Ook de automatische antwoordfunctie is uitgeschakeld, waardoor een gratis account een stuk minder bruikbaar is. Ondanks dat de top bloggers gebruik maken van Aweber, kiezen veel beginners voor Mailchimp.  We hebben beide systemen onderzocht en wij kunnen jullie de voor en nadelen van beide uitéénzetten.

Wie heeft de betere Vormgeving tools?

 

Als je iets van webdesign af weet, dan zul je Mailchimp hoogstwaarschijnlijk prefereren boven Aweber als het op vormgeving aankomt. Met MailChimp kun je of je eigen design vanaf nul vormgeven, of je kunt hun grafische gebruikersomgeving gebruiken voor het ontwerpen van een professioneel ogend vorm.

Ze hebben vele templates waar je uit kan kiezen, maar je kunt ook alles zelf doen met de rauwe code waarmee je volle controle hebt over de look en gevoel. Ik vond de design vrijheid die MailChimp levert bijzonder bruikbaar voor het ontwerpen van popup vormen.

Aweber geeft een stuk minder vrijheid. Om van hun templates iets eigen te kunnen maken, komt een stukje hacken kijken. Zo duurde het voor mij bijvoorbeeld meerdere uren om het popup inschrijfformulier er zo uit te laten zien als ik wilde.

MailChimp levert ook een flexibele interface voor het ontwerpen van HTML e-mails en ze hosten afbeeldingen voor je. Aweber bied ook een ongelimiteerde hosting van afbeeldingen.

Één vervelend nadeel van Mailchimp is dat je slechts één inschrijfformulier per abonneelijst mag hebben. In Aweber kan je zoveel formulieren als je wilt toevoegen per aboneelijst, en je kunt de prestatie van elk formulier individueel volgen.

Over het algemeen vond ik de interface van MailChimp beter, ondanks het feit dat hun website een stuk langzamer is dan die van Aweber, vanwege alle grafische functionaliteit die ze hebben ingebakken.

 

Bij wie kan je de emails beter bijhouden?

 

Met zowel MailChimp als Aweber kan je precies zien wie je email heeft geopend en op welke links ze wanneer hebben geklikt.

Aweber is beter waar het aankomt op het bijhouden van clicks binnen een email. Lezers zullen minder snel geneigd zijn om op een link te klikken wanneer het een hele lang en cryptische URL is. Bij Aweber hebben ze hier goed rekening mee gehouden. Toen ik overstapte op Aweber heb ik een grote stijging gemerkt in het doorklikken op mijn emails.

Daarnaast bied Aweber de opte om conversies bij te houden als je producten verkoopt, en je kan ook bijhouden hoe elke lezer doorklikt op je website vanuit je e-mailcampagne.

Één super irritant aspect van MailChimp is dat je niet een email naar meerdere lijsten tegelijkertijd kan sturen. Kortom, Aweber is veel beter voor het bijhouden van je gebruikers dan MailChimp.

 

Wie biedt de beste ondersteuning?

Op dit punt wint Aweber zonder twijfel. Zij bieden zowel telefonisch als email support tijdens kantooruren, terwijl MailChimp alleen ondersteuning biedt per email. Dat betekent dat als je een dringende vraag hebt, je 24 uur zal moeten wachten voordat je anwoord zal krijgen van MailChimp. Dit is de voornaamste reden waarom ik de overstap heb gemaakt van MailChimp naar Aweber. Er is niets vervelender dan niemand aan de lijn kunnen krijgen wanneer er iets fout gaat.

 

Conclusie

Tenzij je verstand hebt van programmeren en heel veel waarde hecht aan vrijheid op dit gebied, zal Aweber een betere keus zijn dan MailChimp. In MailChimp kun je de formulieren weliswaar makkelijker naar je hand zetten, maar dit is een klus die je eenmalig doet. Een klus die je veelvuldig zal doen is het managen van je emails en bijhouden hoe abbonnee’s reageren. Dat, plus het feit dat je ze altijd kan bellen met vragen, maakt Aweber de betere optie.

Via de onderstaande links kun je een gratis proefperiode van 30 dagen aanvragen: Succes!

Proefperiode aanvragen bij Aweber >>

Proefperiode aanvragen bij Mailchimp >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten