Loading

Blog

blog image

Afvallen en sporten in de winter. Hoe houd ik het in hemelsnaam vol?

10 January, 2014 - 13:07

Het is een hele opgave om ook in de winter je goede bedoelingen voort te zetten. In de zomermaanden heb je een fantastische start gemaakt met sporten en afvallen. Je denkt de hele wereld aan te kunnen en plotseling beland je in een enorme najaarsdip. Geen zin meer om te sporten en afvallen lukt al helemaal niet meer. ""Hoe kan dat nou? Ik was zo goed bezig."" Het wordt kouder en de animo om te sporten is als sneeuw voor de zon verdwenen. Voor veel mensen is het elk jaar weer een probleem om de motivatie in november en december op peil te houden. Een terugslag in deze tijd van het jaar komt vaker voor. Troost u zelf. U bent beslist niet de enige die het overkomt.

Afvallen en sporten in de winter - het gaat niet altijd samen

We zijn allemaal maar mensen. Het is niet meer dan normaal dat buitensporters even wat minder zin hebben met een temperatuur van rond het vriespunt. Het feit dat in de koude maanden de zin afneemt, heeft met verschillende aspecten te maken. Ten eerste, en dat lijkt me de meest logische, is het in de winter minder leuk je korte broek aan te trekken en een uurtje te gaan hardlopen. Ten tweede helpen de feestdagen je ook niet echt. Je was zo goed begonnen, maar Kerst en Oud en Nieuw hebben toch roet in het eten gegooid. Je schema is maandenlang je ideale leidraad geweest. Maar die gevulde kalkoen, andere lekkere hapjes en rode wijntjes hebben de boel behoorlijk overhoop gegooid. 

Terugval afvallen

De derde reden, en dat is psychologisch gezien de belangrijkste, betreft de logische terugval die je krijgt nadat je een paar maanden bezig bent. Vaak zie je dat het aantal aanmeldingen bij sportscholen net na de feestdagen of zomervakantie zijn hoogtepunt kent. Men heeft behoorlijk gezondigd en vindt van zichzelf dat het zo niet meer verder kan. Het is totaal niet vreemd dat een terugval zich op vaste momenten manifesteert. Stel voor: je bent begonnen met sporten net na een heerlijke zomervakantie aan de Côte d'Azur. Dan is het niet meer dan normaal dat je er in november of december wat meer moeite mee hebt. 

Hulp van uw personal trainer

De boodschap luidt dat de boog niet het hele jaar door gespannen kan staan. Zit u er even doorheen? Accepteer de dip en ga er naderhand weer vol tegenaan. Verwacht niet van uzelf dat u elke minuut van de dag bezig kunt zijn met afvallen. Neem eens contact op met uw personal trainer. Hij kan u ongetwijfeld bijstaan met een gedegen en persoonlijk advies.  

 

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten