Loading

Blog

blog image

Hoe kies je de personal trainer die bij je past?

24 September, 2015 - 16:57

Als je eenmaal besloten hebt een personal trainer in de hand te nemen om samen je doel te bereiken is de volgende stap van cruciaal belang. Hoe kies je de juiste personal trainer?

Welke vragen stel ik aan mijn personal trainer?

Onthoud dat jij een persoon inhuurt om jou te helpen, hier betaal je voor en verwacht je kwaliteit voor te krijgen. Eisen stellen en krittisch zijn is dus normaal en noodzakelijk.

Vragen die je bijvoorbeeld kan stellen om meer van de persoon te weten te komen zijn;

 • Wat is je ervaring en hoe ga je te werk?
 • Hoe motiveer je klanten om hun doelen te bereiken?
 • Als je kijkt naar mijn doelen, wat zou je mij adviseren?
 • Hoe vaak verander je de workout routine?
 • Heb je klanten nu in je bestand die ik om een referentie kan vragen?

Dit gesprek hoort gratis te zijn en moet gebaseerd zijn op een vrijblijvende kennismaking. Is dit het niet, ga dan op zoek naar een PT die dit wel wilt. Er zijn veel trainers beschikbaar, allemaal hebben ze hun eigen methoden en karakters. Wees niet bang om er meerdere te interviewen voordat je een beslissing neemt.

Als je het gevoel hebt dat het qua persoonlijkheid klikt is het natuurlijk nog van belang wat het aanbod is.

 • Vraag naar de pakketen die aangeboden worden. Meestal worden training sessies goedkoper als je er meer afneemt. Informeer dan uiteraard ook of dit bedrag vantevoren moet worden betaald of in termijnen
 • Kan je ook lessen los kopen. Stel je neemt een pakket af, kan je deze later aanvullen met enkele sessies. Of kan je met 3 sessies beginnen om te zien of het wat is voor je?
 • Niet goed, geld terug? Wat als je traint via een sportschool met een PT maar deze persoon stopt ermee. Kan je dan verder trainen met hem of moet je iemand anders kiezen. Wat gebeurt er als je geblesseerd raakt of langdurig ziek bent? Schuiven de sessies dan op en verlopen ze na een periode?
 • Binnen welke uren kan er getraind worden? Wat als je niet kan op de vaste tijd? Is je trainer dan flexibel genoeg om een andere tijd voor je in te plannen die je uitkomt?
 • Van welke meetapparaten wordt gebruik gemaakt om je resultaten te meten? Om de hoeveel weken wordt een conditie of krachttest gehouden? Hoe vaak wordt je gewogen en wordt je vet gemeten? Op deze manier heb je een goed idee wat je progressie is.
 • Hoe ver vantevoren mag je afzeggen? Vraag dit goed na wat de afspraken zijn voordat je onnodig geld betaald als je een keer niet kan of ziek bent.

Omgekeerd kan je natuurlijk ook kijken naar wat iemand doet of vraagt om er achter te komen dat niet is waar je naar op zoek bent

Wat wil je niet van je personal trainer?

 • Dat deze je direct extra dingen probeert  te verkopen zonder zich af te vragen of dit voor jou wel toegevoegde waarde heeft.
 • Het idee krijgen dat er niet naar jou als persoon wordt gekeken maar direct een standaard plan op je wordt losgelaten.
 • Iemand die je direct supplementen probeert aan te smeren. De meeste mensen hebben geen extra dure supplementen nodig tenzij je op hoog niveau wilt gaan trainen
 • Een heleboel personal trainers zeggen ook deskundig te zijn op het gebied van voeding, wees hier wel zeker van voordat je aan de slag gaat met zelf opgestelde voedingsschema’s

Over het algemeen voegt het werken met een personal trainer veel toe aan je resultaten maar zorg dat je eerst je huiswerk hebt gedaan voordat je iemand uitkiest. Alleen op die manier is kan het een waardevolle samenwerking en succes worden.

Een personal trainer kan jou helpen bij jouw doelstellingen. Afvallen, meer spieren, minder stress en veel meer. Ook is het mogelijk om door een personal trainer een trainingschema te laten samenstellen, zodat je op de juiste manier voor jezelf kunt trainen.

Zoek hier een trainer bij jou in de buurt >>

 

 Lees ook:

Hoe creëer je een dieet waar cliënten zich ook daadwerkelijk aan zullen houden? >>

Houd je cliënten tevreden tijdens het afvaltraject! >>

50 manieren om meer uit je business te halen als personal trainer! >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten