Loading

Blog

blog image

7 tips waar je op moet letten wanneer je een personal trainer zoekt

31 August, 2015 - 20:18

Ben je op zoek naar een personal trainer? Dan is het goed dat je weet waar je op moet letten! In dit artikel krijg je tips, zodat jij weet hoe je een goede personal trainer kunt vinden! Een goede personal trainer helpt je, zodat jij je persoonlijke trainingsdoel gaat bereiken. Het kan zijn dat je deskundig advies nodig hebt of dat je alleen maar een tip wilt hoe je je doel kunt bereiken. Bij deze situaties kan de personal trainer uitkomst bieden en dan sta je er dus ook niet alleen voor! Van een goede personal trainer mag je verwachten dat hij of zij je helpt met het opstellen van een voedingsschema, een voedingsadvies geeft, een advies geeft over je leefstijl en een fitnessschema en trainingsschema voor je maakt. Begin daarom nu met je zoektocht naar je eigen personal trainer.Diploma’s van de trainer


Als je een personal trainer zoekt, is het belangrijk dat je weet welke diploma’s hij of zij heeft behaald. Is het wel echt een personal trainer of doet hij of zij zich alleen maar zo voor? Je kunt vragen naar de eerder behaalde resultaten. Meestal hebben de personal trainers een portfolio en kunnen zij je ook de diploma’s laten zien die zij behaald hebben. Je kunt hierbij navraag doen naar welke opleidingen er gevolgd zijn, zoals een sportgerelateerde opleiding of een opleiding die juist meer met voeding te maken heeft?

 

Ervaringen van de trainer 

De ervaring die een personal trainer heeft opgedaan is van belang. Je kunt vragen hoelang diegene al als personal trainer aan het werk is en of dat je cliënten of referenties kunt benaderen, dan krijg je beter zicht op het werkveld van de personal trainer en wat je personal trainer heeft bereikt.


Trainers kiezen en vergelijken


Bij het kiezen van een personal trainer is het goed om er drie uit te kiezen. Dit kun je doen aan de hand van een selectie of je kiest er zomaar willekeurig drie uit die goed bekend staan. Bij deze personal trainers vraag je een proefles aan (soms zijn deze proeflessen gratis, maar deze kunnen ook betaald zijn). Vervolgens neem je bij alle drie de personal trainers deze proefles. Daarna maak je de keuze bij wie je je beter voelt en waar je het meeste vertrouwen in hebt. Ook al kost een proefles geld, het is toch de moeite waard, omdat je hierdoor de personal trainer kunt vinden, waar jij je erg prettig bij voelt en vertrouwen in hebt.

 

Kan de trainer jou helpen met jouw doel bereiken?

Vraag aan de personal trainer of hij je kan helpen om je doel te bereiken. Misschien is het niet zijn of haar specialisme, maar kent hij een collega die je beter kan helpen. Het gaat er om dat jij je doel kunt bereiken en tips krijgt van een personal trainer. Vraag daarom ook naar eerdere ervaringen en hoe hij denkt dat jij je doel kunt bereiken. Heeft je personal trainer voldoende kennis, zodat jij je doel kunt bereiken? Dan heb jij jouw personal trainer gevonden!

 

Contact met personal trainer

Hoe is je gevoel bij de personal trainer die je hebt gekozen? Maak je gemakkelijk contact en voel je je op je gemak? Denk je dat deze personal trainer je kan motiveren en dit kan blijven doen?

 

Trainingsmogelijkheden bij de trainer

Als je een personal trainer zoekt, is het ook fijn om te weten wanneer je kunt trainen. Heeft de personal trainer alleen in het weekend tijd of alleen vaste tijden in de avond? Dit is belangrijk om te weten, zodat je ook weet wanneer je kunt trainen en hier samen een planning voor kunt maken. 

 

Voorwaarden van de personal trainer

Het kan zijn dat een personal trainer bepaalde voorwaarden stelt aan de samenwerking. Vraag daarom na wat er gedaan wordt wanneer iemand ziek is, wat de kosten zijn en of dat er kosten zijn verbonden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap van de sportschool waar de personal trainer werkt. Ben je bij de sportschool ingeschreven, dan hoef je in bepaalde gevallen voor de personal trainer niets te betalen. Het is raadzaam dit tevoren na te vragen.

 

Veel succes met het zoeken van je eigen personal trainer. Neem in ieder geval de tijd om te bekijken wie er bij je past. Het is prettig als er een klik is, zodat je er echt voor kunt gaan.  Je zult dan je doel bereiken. 

 

Bekijk hier alle personal trainers van Nederland >> 

 

Lees ook:

Wat is het slaris van een personal (fitness) trainer? >>

Als personal trainer beginnen/starten >>

9 small business ideeën voor personal trainers >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten