Loading

Blog

blog image

interview met Personal trainer: Jacob van Bladeren

13 August, 2015 - 21:32

Elke maand zetten wij een personal trainer van onze website in het zonnetje. Deze maand is dit personal trainer Jacob van Bladeren.

Jacob geeft trainingen in Utrecht en Nieuwegein. Wij stelden hem 10 vragen over zijn leven als personal trainer.

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Ik ben sinds 2012 eigenaar van BuitenGewoonFit en geef nu dus ongeveer 3 jaar bootcamplessen en personal training.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik ben altijd veel bezig geweest met het beoefenen van verschillende soorten sporten en deed dit altijd als hobby en voor plezier. Na mijn sportopleiding ben ik voor de opleiding facility management (wel om bijv. bij een sportbedrijf te werken) gegaan maar dit bleek toch anders uit te pakken dan ik dacht. Na een jaar ben ik hiermee gestopt en kon ik me gaan richten op wat ik zelf het leukste vind en het beste kan: sport. Ik heb de kant van personal training gekozen omdat ik het persoonlijke contact erg leuk vind en je met je eigen kennis en kunde iemand anders weer kan helpen.

Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak? 

Het is voor mij zo leuk omdat ik iemand kan begeleiden met wat ik zelf ook zo leuk vind om te doen. Iedereen komt met een eigen verhaal en eigen doelen of wensen. Zo blijft het altijd afwisselend en een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Met de een ga je wekelijks wandelen, met de ander train je voor een obstacle run en weer een ander ben je alleen maar bezig met kracht opbouw. Heerlijk toch! Een van de mooiste dingen blijft ook als je mensen fysiek en mentaal ziet veranderen dankzij mijn hulp en aanpak.

Waar ben je in gespecialiseerd?

Mijn specialisme is in mijn bedrijfsnaam te lezen, namelijk het 'buiten bezig zijn'. Buiten is er altijd plek en genoeg mogelijkheden.  De frisse lucht, groene omgeving en afwisseling in omstandigheden werkt resultaatverhogend en stressverlagend. 

Wat is je doelgroep?

Iedereen is welkom.

Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Zoals ik al eerder omschreef onderscheid ik me door buiten te sporten. Er zijn veel meer mogelijkheden en ik neem altijd genoeg extra materiaal mee. Qua benadering krijg ik vaak terug dat ik me onderscheid door op een rustige en vriendelijke manier toch het uiterste van iemand te vragen, ik ben geen 'drill-sergeant' die tegen je staat te schreeuwen. 

Hoe verloopt een personal trainingssessie?

We hebben eerst een kenninsmakingsgesprek, deze is altijd vrijblijvend en in dit gesprek kan je al je vragen kwijt en ben ik benieuwd naar wat je wil bereiken en hoe we dit samen zouden kunnen invullen. Ik neem bij een eerste trainingssessie altijd testen af die ik periodiek herhaal. Een trainingssessie zelf is altijd buiten of aan huis en ik haal je naar wens op en breng je weer thuis. We volgen vervolgens een tranings-schema wat ik voor je maak en ik maak er 1 die je thuis kan volgen. In de sessie zelf zit altijd een juiste op en afbouw en werken we met materiaal en alles wat er buiten voorhanden is. Elke training is anders zodat je altijd de prikkel van nieuwsgierigheid houd.

Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Het klinkt misschien cliche maar ik ben trots wanneer de klant zelf ook trots is op wat hij of zij heeft behaald, elke vooruitgang is leuk om te zien. Uiteindelijk moet de klant het toch zelf doen en wanneer diegene dat lukt maakt dit mij natuurlijk trots. Ik heb iemand wel eens einddoel voor ogen gehouden, namelijk obstacle run van 13km halen binnen twee maanden. Hij geloofde er niets van maar hij ging er voor; we hebben hem samen uitgerend! Dit was toch wel een trots moment.

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Het is en blijft een uitdaging om personal training voort te zetten. Ik wil hier dan ook graag nog lang mee bezig zijn en hoop daarnaast mijn bedrijf natuurlijk te laten groeien.

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Naast het meerennen bij de groepslessen doe ik op dit moment 2 a 3x wekelijks CrossFit om in vorm te blijven.

 

Ben je geinteresseerd in een training van Jacob van Bladeren? Bekijk dan zijn profiel voor meer informatie over zijn achtergrond, trainingen en resultaten!

Klik hier voor het profiel van personal trainer Jacob van Bladeren

 
 

 
 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten