Loading

Blog

blog image

Superfoods: do or don’t?

08 July, 2015 - 12:51

Er is tegenwoordig veel te doen over superfoods. Tarwegras, chiazaad, gojibessen: you name it. Op Facebook, Instagram en allerlei health blogs word men tegenwoordig bestookt met allerlei poedertjes, zaden, bessen en juices. ‘Superfood’ is echter geen productcategorie, maar een marketingterm. Producten die een hoge concentratie van een bepaalde gezonde voedingsstof bevatten, worden al snel superfood genoemd om zo beter te verkopen. Health en lifestyle zijn nu een trend waar veel geld in omgaat.

Wat vaak voorkomt, is dat mensen die superfoods (of vitaminesupplementen) gebruiken, minder gezond zijn dan mensen die dit niet doen. Studies hebben zelfs aangetoond dat mensen die vitaminesupplementen gebruiken minder oud worden dan mensen die deze niet gebruiken. Dit komt omdat andere voedingsstoffen vaak worden ‘vergeten’ omdat gedacht wordt toch wel gezond bezig te zijn.

Daarnaast komt het in de praktijk wel eens voor dat superfoods leiden tot overgewicht. Veel superfoods dragen de naam omdat ze rijk zijn aan omega-3-vetzuren. Deze zijn in principe gezond, maar een te veel aan omega-3-vetzuren wordt ook gewoon opgeslagen als lichaamsvet.

Je kunt prima gezond zijn met gevarieerde, gewone voeding. Als je ernaast een superfood wil gebruiken kan dat best, maar overdrijf niet!
Wil je meer informatie? Zie www.personaltrainingbeyou.nl

 

Lees ook

10 (gezonde) instagram foodtrends die je moet proberen >>

Waarom is #fastfood zo ongezond? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten