Loading

Blog

blog image

Waarom magnesium zo belangrijk is

05 July, 2015 - 07:55

Elk orgaan in ons lichaam heeft het mineraal magnesium nodig, ook wel het anti-stress mineraal genoemd.

Magnesium werkt kalmerend op je zenuwstelsel en reguleert de bloeddruk en hartritme. Daarnaast helpt het bij de vertering, ontgifting en is het betrokken bij de aanmaak van hormonen zoals serotonine (gelukshormoon).
Bij een tekort aan dit mineraal kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan waar de huisarts vaak geen raad mee weet.

Ik zou iedereen aanraden extra te letten op magnesium inname via voeding; groene bladgroente, noten (vooral amandelen), hennepzaad, banaan, rauwe cacao en zeewier/kelp zijn goede bronnen om extra binnen te krijgen. Nog steeds is het moeilijk om genoeg magnesium binnen te krijgen door bijvoorbeeld verarming van de grond door veel kunstmest en bewerkingen van ons voedsel. Daarnaast raak je veel magnesium kwijt door (lichamelijke) stress.

Wat tegenwoordig bijna een norm is en ik te vaak tegen kom in mijn omgeving. Een aantal belangrijke symptomen van een tekort: vermoeidheid, spierkrampen, duizeligheid, onrust, constipatie, te hoge of lage bloeddruk, PMS en hoofdpijn. Naast voeding rijk aan magnesium kan je een supplement slikken. Magnesium citraat zou ik aanbevelen voor de beste opneembaarheid en neem deze voor het slapen gaan zodat het ook een positieve invloed heeft op je nachtrust.

Bekijk de volgende link om magnesium citraat te bestellen. Het beste is om deze voor het slapen gaan te nemen zodat het ook een positieve invloed heeft op je nachtrust ‪#‎magnesium‬ ‪#‎gezondheid‬ ‪#‎supplement‬‪#‎mineraal‬ ‪#‎tekort‬ ‪#‎fit‬ ‪#‎stress‬ ‪#‎hamelijnckPT‬

Koop hier je magnesium tabletten, dan weet je zeker dat je goede koopt

 

Lees ook:

Nieuw: superfood drink mix! >>

Revieuw oil pulling, werkt het of niet >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten