Loading

Blog

blog image

Insecten als vleesvervanger

11 June, 2015 - 11:54

Het is helemaal nieuw, hot en happening: insecten als vleesvervanger. Het is duurzaam, voedzaam en exotisch. Zou jij je er aan wagen?

Insecten zijn de nieuwe trend op het gebied van vleesvervanging. Vooral buffalowormen, meelwormen, wasmotlarven zijn populair. Ze bevatten weinig vet en veel eiwit. Daarnaast schijnen ze goed te smaken, zeker verwerkt in een burger of balletjes.

Als duurzame optie zijn deze kriebelige beestjes ook populair: de CO2 uitstoot van insecten is veel kleiner dan dat van bijvoorbeeld koeien. Daarnaast stoten ze ook veel minder schadelijke gassen uit. De winden van varkens, koeien, geiten, schapen en kippen dragen namelijk bij aan het broeikaseffect. Insecten hebben dit probleem niet. Daarnaast hebben insecten minder ruimte nodig, en ook minder voer nodig in verhouding tot wat ze opleveren aan voedingsstoffen. Ook kost de productie van ‘insectenvlees’ minder water. Al met al dus een goede bijdrage aan het verkleinen van je voetafdruk op de aarde.

Als laatste punt is er het morele aspect: veel mensen hebben minder moeite met  het doden van insecten dan gewone zoogdieren of vissen. Misschien ook gelijk het nadeel, want je moet toegeven dat het er niet echt smakelijk uitziet als je het voor het eerst ziet liggen.

Balletjes en burgers kosten ongeveer 6,79€ voor 6 stuks, en balletjes ook 6,79€ voor 10 stuks, de wasmotlarven 6,79€ voor een bakje. (bron)   

Dus voor degene die wil bijdragen aan de natuur en nog eens minder vet wilt nuttigen in zijn of haar voedingspatroon... De insecten liggen op je te wachten!

 

Lees ook

Ontbijten met superfoods >>

Alles wat je altijd al wilde weten over eiwitten >>

vijf snacks die wel gezond zijn! >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten