Loading

Blog

blog image

10 vragen aan personal trainer Frans van der Linden

10 April, 2015 - 10:36

 

Regelmatig geven we onze personal trainers wat extra aandacht. Deze keer stelden we Frans van der Linden 10 vragen die hij met plezier beantwoordde.

 

Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Ik ben sinds 2012 actief als personal trainer.

 

Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Sport is mijn passie. Als personal trainer kun je die passie overdragen en andere mensen op weg helpen naar een betere leefstijl.

 

Wat maakt het werk als personal trainer zo leuk?

Ik houd van mensen. Ik zorg er graag voor dat mensen blij zijn, zichzelf goed voelen, gezonder leven en hun doelen behalen. Eigenlijk alles aan het vak is leuk.

 

Waar ben je in gespecialiseerd?

Ik ben een allround personal trainer, zonder echte specialisatie. Maar als je vraagt wat mij speciaal maakt, is dat toch wel dat ik met elk soort mens kan opschieten. Ieder mens is anders, dus ieder mens heeft ook een andere benadering nodig. Daar ligt mijn kracht.

 

Wat is je doelgroep?

Iedereen kan bij mij terecht voor personal training. Op dit moment bestaat mijn klantenbestand voornamelijk uit (jongere) vrouwen die gezonder willen leven, afvallen, fitter en sterker willen worden. Sinds vorig jaar begeleid ik ook mensen die aan CrossFit doen, die doelgroep varieert  van 12 jaar tot 65+.

 

Waarmee onderscheid je je als personal trainer?

Ik bied mijn klanten een luisterend oor en haal het maximale uit elke training. Soms is het nodig om iemand af te remmen, als dat nodig is (bijvoorbeeld om blessures te voorkomen, red.) doe ik dat ook. Ik blijf altijd respectvol en realistisch. Mijn sterke punt is dat ik heel sociaal ben.

Hoe verloopt een personal trainingssessie?

Ik informeer altijd eerst hoe het gaat met de persoon in kwestie, hoe zij of hij zich voelt. Dan leg ik uit wat we gaan doen en wat het doel van de training is. Vervolgens starten we samen met de warming up. Ik leg nogmaals uit wat de kern van de training is en hoe zij of hij dit het beste kan aanpakken. Tijdens de sessie analyseer ik hoe de persoon beweegt en ademt en daar pas ik mijn coaching op aan. Ik ben dus continu aan het pijlen in welke vorm de persoon steekt op dat moment en of het mentale aspect goed zit.

De trainingen zijn altijd reëel, waardoor het doel van de training in de meeste gevallen behaald wordt. Na de kern doen we samen de cooling down, geef ik nog wat tips en tools en gaan de klant en ik met een voldaan gevoel de dag verder in.

 

Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Natuurlijk ben ik trots op elk resultaat dat behaald wordt. Al voorbeeld noem ik graag een dame die ik sinds 5 maanden begeleid. Ze is te zwaar, vond sporten niet zo leuk, at slecht en zat ook nog eens in de put. Al die negatieve dingen hebben we samen 180 graden weten te draaien. Ze doet nu 4 trainingen per week, is in vetmassa afgevallen en vindt gezond koken en eten nu super leuk en lekker. Bovendien is ze verslaafd geraakt aan CrossFit in plaats van zoetigheid. Het mooiste resultaat is dat ze weer veel gelukkiger is en positief in het leven staat. 

 

Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ik zou graag een eigen PT-ruimte willen en/of een CrossFit box willen openen.

 

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Ik eet gezond, met zo min mogelijk geraffineerde producten. Daarnaast voetbal ik 2 keer per week, doe ik minimaal 4 keer per week 1 tot 2 uur CrossFit en geef ik 5 smallgroup- en bootcamp(running) lessen per week. Hierbij krijg ik zelf ook genoeg beweging!

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Frans van der Linden je aan? Maak dan direct een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonde en fitte leefstijl.

Bekijk hier het profiel van Frans van der Linden

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten