Loading

Blog

blog image

Waarom wil jij blogs schrijven als personal trainer?

18 March, 2015 - 13:55

 

Bloggen is voor iedereen wel een bekend begrip. Het begon allemaal in begin 2001, en nu in 2015, is bloggen heel normaal geworden. We gebruiken het zelfs voor onze marketing of voor andere doeleinden. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het schrijven van een blog? 

Wij hebben op onze site, bij tips & tricks een kleine opsomming gegeven van waarom jij nou zou moeten bloggen. Dit zijn ze:

  • Hoe meer blogs, hoe hoger in de zoekresultaten van Personal-Trainer.nl;
  • Hoe meer blogs, hoe hoger in de zoekresultaten van Google;
  • Door middel van het schrijven van blogs word je uitgelicht als trainer;
  • Alle blogs worden geplaatst op onze Facebook en Twitter
  • Nieuwe blogs zijn zichtbaar op onze homepage;
  • Bezoekers kunnen jouw blogs volgen en krijgen automatisch bericht wanneer jij nieuwe blogs plaatst;
  • Blogs zijn zichtbaar in onze nieuwsbrief;

Maak jezelf vindbaar op onze website en social media

Al met al gaat het dus eigenlijk om het vindbaar van jezelf maken. 

Dit zijn natuurlijk super voordelen voor bij ons op de site! Toch wil ik nog een aantal voordelen uitlichten die jou nog meer kunnen helpen in het marketen van jezelf.

 

Kennis is macht (Autoriteit en waardering)

Dit punt staat eigenlijk een beetje in verband met nog twee punten, namelijk; Autoriteit en waardering. Door je kennis te delen met andere mensen profileer jij jezelf een autoriteit in bijvoorbeeld de personal training branche. Jij help mensen op ideeën te komen en zo kom jijzelf ook weer op nieuwe ideeën. Mensen waarderen dit en dit helpt jouw om nieuwe klanten te werven.  

 

Netwerken

Door het schrijven van (goede) blogs sta je bekend als een proffesional. Je bent actief op het web en zo aantrekkelijk voor een ‘werkgever’. De drempel om contact met jou op te nemen wordt ook nog is verlaagd. Hier draait het toch allemaal om? Om eerlijk te zijn moet er natuurlijk brood op het plankje komen.

 

Vergeet niet de gastblogs die komen als jij een bedreven blogger wordt. Je wordt bekender door bloggen en breid zo je netwerk uit. Je eigen site wordt zelfs vermeld bij je gastblog. Dit zorgt dat wij bij het volgende punt komen

 

Linkbuilding

Als jij een gastblog blog schrijft staat er (vaak) een vermelding van jouw website bij het artikel. Dit is weer goed voor het directe verkeer dat daar vandaan komt maar ook op langere termijn is het goed voor linkbuilding naar jouw website.

 

Alles zorgt ervoor dat jij online vindbaar word. Wat is nou belangrijker dan het van jezelf op de markt zetten? Wacht niet en start met het schrijven van je blogs op onze website.

Bekijk hier voorbeeld blogs op onze website www.personal-trainer.nl

 

Lees ook:

Mailchimp vs aweber -  een vergelijking van twee email marketing leveranciers >>

Hoe creëer je tevreden cliënten als personal trainer. >>

In een paar stappen een geslaagde marketing campagne voor personal trainers >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten